Mezítlábas szerelem

olvasói
10/10 (1)
Első közelítésben egy diliház nem tűnik a legkézenfekvőbb helyszínnek egy romantikus vígjátékhoz, de ahogy a Mezítlábas szerelem kulcshelyszíneként megjelenik, abban van logika. Mert nem valami ilyesmiről szól a szerelem: valami zárt helyről a szívünk mélyén, ahol más szabályok érvényesek, mint az élet más területein, és ahol alaposan ki vagyunk zökkenve a rendes kerékvágásból?
Korunk legnagyobb német filmsztárját, Til Schweigert nemcsak német filmekből (Mindenki másképp kívánja, A mennyország kapujában) ismerhetjük, de hollywoodi akciófilmekben (Gyilkosok gyilkosa, Arthur király) is feltünedezik, legutóbb a Lucky Luke és a Daltonok című francia komédiában láthattuk a sárga inges cowboy szerepében. A Mezítlábas szerelemben, amely egyúttal második rendezői munkája, egy kórosan felelőtlen és már nem is annyira fiatal embert játszik, aki ritkán tölt egy napnál többet egy munkahelyen. Nicket éppen egy elmegyógyintézet takarítói állásából rúgják ki körülbelül három négyzetméter felmosása után, mikor egy mellékhelyiségben sikerül megmentenie egy ápoltat az öngyilkosságtól. Leila, a fiatal lány ettől fogva levakarhatatlanul Nick nyomába szegődik, aki néhány kör után feladja a lerázási kísérleteket, és magával viszi a lányt öccse esküvőjére. Mivel Leila számára a külvilág teljesen ismeretlen, Nick tanítgatja, mit hogyan kéne csinálni - félsikerrel. Így botrányos helyzetek, egetverő kiakadások és kisebbfajta katasztrófák szegélyezik útjukat, amint az északnémet tájakon keresztül a gazdag família fényűző villája felé tartanak. Közben egy-egy epizódszerepben Axel Stein, a Hangyák a gatyában dagija és a francia Eric Judor (A pokoli torony balekjai) komédiázását is élvezhetjük. 
 
A nevetésen túl azonban az igazi élvezet a két főszereplőt figyelni, ahogy a kemény arcvonásokkal megáldott Schweiger kivételesen nem gengsztert, hanem egy kiöregedett lázadót, magyarul balfácánt játszik, akinek szép lassan meglágyul a szíve, illetve ahogy meglátjuk, hogy Johanna Wokalek zilált fürtjei mögött éppen annyi huncutság bujkál, mint amennyi ártatlanság. Ők teszik ezt az egyszerű kis szerelmes filmet nagyon szerethetővé. 
 
nelson
2005.08.19
|
Barfuss
német romantikus vígjáték, 118 perc, 2005
A börtönből frissen szabadult fiú és az ideggyógyintézetben kezelt lányka mezítlábas kalandjai. Menekülés a szerelembe a népszerű német színész második rendezésében.
Rendező:

Til Schweiger

Színész:

Til Schweiger
(Nick Keller)

Johanna Wokalek
(Leila)

Steffen Wink
(Viktor Keller)

Michael Mendl
(Heinrich Keller)

Nadja Tiller
(Kellerné)

Armin Rohde
(Penner)

Alexandra Neldel
(Janine)

Imogen Kogge
(Dr. Blöchinger)

Jürgen Vogel
(házmester)

Forgalmazza: Budapest Film


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:25
A híres Ron Burgundy legendája
amerikai vígjáték, 2004
18:25
Mrs. Lowry és a fia
angol életrajzi film, 2019
18:25
A múmia visszatér
amerikai akció-kalandfilm, 2001 (ism.)
18:35
Páros mellékhatás
amerikai vígjáték, 2009
19:00
Boldogító igen, vagy nem
kanadai romantikus vígjáték, 2004
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.