Vad galamb

olvasói
10/10 (1)
Volt idő, amikor a galambokat nem csak köztéri látványrontónak és betegségek terjesztőinek tekintették, hanem hasznos háziállatoknak és igazi hősöknek. No persze nem minden galambot!
Természetesen a postagalambokról van szó, amelyeket a múlt század közepéig a világ minden hadserege alkalmazott, és amelyek gyakran estek áldozatul az ellenséges ágyútűznek, mesterlövészeknek és egyéb veszélyeknek, miközben létfontosságú üzeneteket próbáltak kézbesíteni. A leghíresebb közülük egy amerikai galamb volt, Cher Ami, aki az első világháború során egy egész zászlóaljat mentett meg, miközben ellőtték a lábát és golyót kapott a begyébe - amiért is megkapta a francia Hadikereszt pálmákkal díszített fokozatát meg egy falábat is. Elképesztő, ugye? És ilyen madár a mi alulméretezett kis Virgoncunk is, aki mindenáron szeretné kivenni a részét az angol háborús erőfeszítésből a normandiai partra szállás előestéjén. Mivel a sólymokból álló náci „légelhárítás” már szinte valamennyi rendes galambot leszedett, a Királyi Postagalamb Szolgálat kénytelen kevésbé minőségi újoncokkal beérni. 
 
Innentől pedig minden olyan, mint egy rendes háborús filmben. Van kemény kiképzés, összekovácsolódó csapat, begyes ápolónő meg veszélyes bevetés és végső összecsapás a csatorna felett. És ez szép és jó, csak nincs meg a megszokott kikacsintás a felnőtteknek, a filmes idézetek és az ironikus hangvétel, amiért nagy kár. Egyedül az ostoba német sólymok viccesek, meg egy Jacques nevű kis francia fickó, akinek a szókincse csak annyiból áll, hogy „Szabotázs!” de ezt gyakran üvöltözi. 
 
A galambokat ugyan még így is nehéz megszeretni, de ha ez a trend, hát legyen, dicsőség a hétköznapi, szürke állatoknak! Látom is a nemzetközi rajzfilmgyártás jövőjét: jönnek az őrdöngős medúzák, minden hájjal megkent piócák, no meg a gáncsnélküli giliszták és rettenthetetlen papucsállatkák!
Vízer
2005.09.14
|
Valiant
angol rajzfilm, 76 perc, 2005
Egy alulméretezett kis vadgalambon áll vagy bukik a második világháború végső kimenetele, miközben a vérszomjas német vadászsólymok vad seggrepacsis tiroli táncot járnak!
Rendező:

Gary Chapman

Forgalmazza: InterCom
(1 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Szo
24
18:05
Átejtve
amerikai romantikus vígjáték, 2018
18:10
Só, bors, szerelem
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:15
Asterix Amerikában
francia-német animációs film, 1994
18:15
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1977
18:25
Kiképzőtábor
amerikai-német akciófilm, 2003
First Festival Mexicano - ma délután és este. Sörbemutató zene és ételek. Itt ma jó lesz bulizni! #cornjuan #firstfestivalmexicano #mexikó #mexikóisör #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.