Éjszakai járat

olvasói
(0)
A csinos Lisa (Rachel McAdams - Tökös csaj, Bajos csajok) nagyanyja temetéséről igyekszik Dallasból haza, Miamiba, és nem elég, hogy repülésiszonya van, és a vörösszemes éjszakai járattal kell mennie, de az utastársak lekávézzák a blúzát és elkunyizzák a könyvét.


Ja, és az a szimpatikus srác, aki mintha hajtana rá, valójában veszedelmes bűnöző, és nála van Lisa apjának pénztárcája, valamint van egy remek terrorterve, amelyben nem éppen dicső szerepet szán a halálra rémült lánynak. De csitt, maradjon azért még meglepi ebben a feszes kis aerothrillerben, melyet biztosan nem láthatunk majd a transzatlanti járatok fedélzetén Losziba menet, úgyhogy spuri a moziba, öveket bekötni, hányózacsit és popcornt a térdre, mentőmellény és használt rágó az ülés alatt, az adrenalin helyenként árad, máshol fapad.

A betiltott szaftos-horrorok egykori fenegyerekéből a megbízható iparos státusába fásult Wes Craven (Rémálom az Elm utcában, Elátkozottak) mintha magához térni látszana majd tíz éve tartó hullámvölgyéből, hiszen az első Sikoly óta nem igazán alkotott értékelhetőt. Most viszont a posztmodernkedő horrorsémákat félretéve idézőjelek nélkül nyúl a B-szériás keretek közt is finomabb eszközöket igénylő és többnyire megbízhatóbb thriller műfajához, és elég alacsonyra céloz ahhoz, hogy gépe ne zuhanjon az elvárható szint alá. Az Éjszakai járat rövid, feszes, egyszerű, profin megcsinált akcióthriller, mely alig nyolcvan percével kellemesen kommersz szórakozást nyújt, és mire elkezdenénk töprengeni a logikátlanságain, már véget is ér.
Watsz Demeter
2005.09.07
|
Red Eye
amerikai akcióthriller, 85 perc, 2005
A szaftos horror egykori fenegyerekének feszes kis aerothrillere egy lánykáról, aki joggal reszket a repülőgépen.
rendező:

Wes Craven

színész:

Rachel McAdams
(Lisa Reisert)

Cillian Murphy
(Jackson Rippner)

Brian Cox
(Joe Reisert)

Amber Mead
(dallasi jegykezelő)

Jayma Mays
(Cynthia)

Jack Scalia
(Charles Keefe)

Robert Pine
(Bob Taylor)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(15 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Filmek a TV-ben
18:15
Zoe
amerikai sci-fi, 2018
18:15
Lassú vágta
amerikai romantikus dráma, 2018
18:25
Az admirális
holland történelmi kalandfilm, 2015
18:25
A bombák földjén
amerikai akciófilm, 2008
18:30
Scooby-Doo! Hold szörnyes őrület
amerikai animációs film, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.