Éjszakai járat

olvasói
(0)
A csinos Lisa (Rachel McAdams - Tökös csaj, Bajos csajok) nagyanyja temetéséről igyekszik Dallasból haza, Miamiba, és nem elég, hogy repülésiszonya van, és a vörösszemes éjszakai járattal kell mennie, de az utastársak lekávézzák a blúzát és elkunyizzák a könyvét.


Ja, és az a szimpatikus srác, aki mintha hajtana rá, valójában veszedelmes bűnöző, és nála van Lisa apjának pénztárcája, valamint van egy remek terrorterve, amelyben nem éppen dicső szerepet szán a halálra rémült lánynak. De csitt, maradjon azért még meglepi ebben a feszes kis aerothrillerben, melyet biztosan nem láthatunk majd a transzatlanti járatok fedélzetén Losziba menet, úgyhogy spuri a moziba, öveket bekötni, hányózacsit és popcornt a térdre, mentőmellény és használt rágó az ülés alatt, az adrenalin helyenként árad, máshol fapad.

A betiltott szaftos-horrorok egykori fenegyerekéből a megbízható iparos státusába fásult Wes Craven (Rémálom az Elm utcában, Elátkozottak) mintha magához térni látszana majd tíz éve tartó hullámvölgyéből, hiszen az első Sikoly óta nem igazán alkotott értékelhetőt. Most viszont a posztmodernkedő horrorsémákat félretéve idézőjelek nélkül nyúl a B-szériás keretek közt is finomabb eszközöket igénylő és többnyire megbízhatóbb thriller műfajához, és elég alacsonyra céloz ahhoz, hogy gépe ne zuhanjon az elvárható szint alá. Az Éjszakai járat rövid, feszes, egyszerű, profin megcsinált akcióthriller, mely alig nyolcvan percével kellemesen kommersz szórakozást nyújt, és mire elkezdenénk töprengeni a logikátlanságain, már véget is ér.
Watsz Demeter
2005.09.07
|
Red Eye
amerikai akcióthriller, 85 perc, 2005
A szaftos horror egykori fenegyerekének feszes kis aerothrillere egy lánykáról, aki joggal reszket a repülőgépen.
rendező:

Wes Craven

színész:

Rachel McAdams
(Lisa Reisert)

Cillian Murphy
(Jackson Rippner)

Brian Cox
(Joe Reisert)

Amber Mead
(dallasi jegykezelő)

Jayma Mays
(Cynthia)

Jack Scalia
(Charles Keefe)

Robert Pine
(Bob Taylor)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(15 kép)


Film premierek

Családi bunyó

amerikai-angol vígjáték, 108 perc, 2019

Itt járt Britt-Marie

svéd filmdráma, 94 perc, 2019

Apró mesék

magyar thriller, 112 perc, 2019

Szabadúszók

francia vígdráma, 122 perc, 2018

A királynő kutyája

belga animációs film, 92 perc, 2019
Játék
A western műfajt már sokszor temették, de időről időre mindig akad egy alkotó, aki megmutatja, hogy van még kraft a pisztolyforgató cowboyokban.
Filmek a TV-ben
18:10
Koronát Izabellnek
német vígjáték, 2006
18:15
Brad helyzete
amerikai vígjáték, 2017
18:35
A harcos
amerikai sportfilm, 2010
18:45
Utánunk a Tűzözön
amerikai akciófilm, 1996
18:55
Állvány
izraeli film, 2017 (feliratos)
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.