Éjszakai járat

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (13)
Szép dolog a pirotechnika és sokszor kellemes, ha komoly tűzpárbajokat vívnak a vásznon, vagy hosszasan üldözik eymást a szereplők gyors autókon, helikopterekből ugranak ki, vagy más látványos és sok pénzből kivitelezett kunsztokat visznek véghez - de még szebb, ha szerényebb eszközökkel érnek el még több feszültséget.
És pont ez az Éjszakai járat legfübb érdeme. A különben horrorspecialista Wes Craven - aki így nyilván remekül ért a feszültségépítéshez - javarészt egy repülőgép elsötétített fedélzetén vezényel le egy kétszereplős játékot egy elvetelmült gyilkos és egy védtelen, de roppant talpraesett lány között. Minden perc hoz fordulatot, miközben remek párbeszédeket, illetve pazar alakításokat is kapunk két viszonylag ismeretlen színésztől, a szép Rachel McAdamstől és a rendkívül szuggesztív Cillian Murphytől. Az éjszakai járaton ugyanis fegyver nélkül is szinte túszként tart fogva egy lányt egy rejtélyes, és elsőre rendkívül nyájas idegen, hogy eszközként használja fel egy politikai gyilkossághoz.
 
Ha a lány nem hajlandó együttműködni, megöli az apját egy bérgyilkos, aki csak a férfi hívására vár - és persze akkor is megöli, ha a férfi nem hívja. A tízezer méter magasan szálló repülőgép fogságában a lány sehová sem menekülhet, és sehonnan sem hívhat segítséget anélkül, hogy ne veszélyeztetné az apját, az utastársait és a saját életét. Ahogy szó szerint repül az idő, hősnőnk pontosan tudja, hogy kifut az időből, és kétségbeesetten kutatja a módját, hogy hogyan húzhatná keresztül könyörtelen fogva tartójának szándékait - és egy okos kislányról van szó... Bár attól a pillanattól kezdve, hogy a gép földet ér, a tempó furcsa mód lelassul - pedig ekkor kezd el mindenki rohangálni, de addigra már oylan frappánsan el van rendezve minden, hogy ez nem árt az összhatásnak.

Forrás: Est.Tv Magazin
2009.02.13
|
Red Eye
amerikai akcióthriller, 85 perc, 2005
A szaftos horror egykori fenegyerekének feszes kis aerothrillere egy lánykáról, aki joggal reszket a repülőgépen.
Rendező:

Wes Craven

Színész:

Rachel McAdams
(Lisa Reisert)

Cillian Murphy
(Jackson Rippner)

Brian Cox
(Joe Reisert)

Amber Mead
(dallasi jegykezelő)

Jayma Mays
(Cynthia)

Jack Scalia
(Charles Keefe)

Robert Pine
(Bob Taylor)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(15 kép)


Filmek a TV-ben
18:05
Cecelia Ahern: Két lépés a menny
német romantikus film, 2013
18:25
Egy utolsó üzlet
finn film, 2018
18:40
V mint vérbosszú
amerikai-német politikai thriller, 2005
18:45
A lövés utáni csend
német film, 2000
18:50
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1977
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
05:52
Grizzy és a lemmingek
2016, II. évad, 134. rész: Medveriasztó
05:55
A bűvös körhinta
francia animációs filmsorozat, A csont ennivaló, 2008
05:55
Láng és a szuperverdák
II. évad, 214. rész: Rakéta-sí Mentőakció
06:00
Enchantimals - Mesék az erdő mélyéről
II. évad, 13. rész
06:00
Ben 10
2016, III. évad, 231. rész: Gőzkovács teljes gőzzel a Vadnyugaton
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.