Cápasrác és Lávalány kalandjai 3D-ben

olvasói
8/10 (6)
A polihisztor Robert Rodriguez a Kémkölykök 3D után - a Sin City vágása közben - újabb gyerekakciófilmet írt, rendezett, fényképezett és vágott. Ha a modor nem is változott, a virtuális valóság és az élethű számítógépes játék helyett ezúttal Pán Péter Sohaországához hasonlatos fantáziavilágot teremtett.
Ebben a világban - a felnőttekével ellentétben - álmodni nemhogy szabad, de egyenesen kötelező, sőt az a legnagyobb király, aki ezt ébren teszi. Itt a szülőkből Sütiszörnyek lesznek, a szigorú, de igazságos tantóbácsiból Mr. Elektrosokk (aki örök sötétséget akar bocsátani Csúcsbolygóra), a képzeletbeli barátok pedig - nevezetesen a harcias Cápasrác és a tüzes Lávalány - természetesen életre kelnek. Történik mindez egy tízéves kisfiú, Max életében (és álmaiban). És hogy Freud is megkapja, ami jár neki, szuperképességekkel bíró hőseinknek és megálmodójuknak a Gondolatmeneten és a Tudatfolyamon keresztül kell eljutniuk Álomzugba (azért tesznek egy kis kitérőt Tejszínhabos Sütiországba is), hogy ott vessenek véget a gonosz Mr. Elektrosokk ármánykodásának. Amint látszik, Rodriguez sok-sok korábbi meséből lopkodta össze filmje elemeit, de mindezt ügyes kézzel és jó fantáziával gyúrta egybe varázslatos egésszé. 
 
Rodriguez filmje igazi családi mozi, azaz a család legtöbb tagja élvezni fogja, de családi abban az értelemben is, hogy a Rodriguez família szinte minden tagja részt vett benne (a családfőn kívül nem kevesebb, mint öt rokon vállalt valamilyen szerepet), sőt az alapötlet a hírek szerint a rendező hétéves, Racer nevű fiától származik - hamisítatlan gyermekfilmmel van tehát dolgunk. 
 
Ahogy a legtöbb családi moziban, a felnőtt színészek (David Arquette, a Mr. Elektrosokkot játszó George Lopez és Kristin Davis a Szex és New Yorkból) itt is gyakran túljátsszák a szerepüket, a gyerekszereplők pedig elég esetlenek - ahogy a párbeszédek is, ám a 3D teremtette illúzió (az arcunkba csapódó ököl, az orrunk elé hulló kekszmorzsák vagy a felénk úszó cápa) mindenért kárpótol.
fürkész
2005.10.05
|
The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D
amerikai kalandfilm, 93 perc, 2005
Robert Rodriguez újra támad - ezúttal egész családjával megtámogatva! Kedvenc polihisztorunk új, 3D-s családi mozijában életre kelnek egy álmodozó kisfiú képzelt barátai, Cápasrác és Lávalány.
Színész:

Taylor Lautner
(Cápasrác)

Taylor Dooley
(Lávalány)

Cayden Boyd
(Max)

David Arquette
(Max apja)

Kristin Davis
(Max anyja)

George Lopez
(Mr. Electric)

Jacob Davich
(Linus / Minus)

Sasha Pieterse
(Marissa)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
22:00
A barátnőm pasija
német romantikus film, 2008
22:10
Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?
magyar filmvígjáték, 1964
22:10
Grimm
amerikai fantasztikus kalandfilm, 2005
22:35
Bálkirálynő
kanadai thriller, 2018
22:50
Az elnémultak
amerikai horror, 2014
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.