3D vetítések

A ház kulcsai

olvasói
1/10 (1)
Ha valaki azt tartja a legnagyobb gondjának, hogy mikor ki hagyta ott, vagy még ennyi idős korára sem találta ki, hogy mit akar kezdeni magával, akkor csak nézze meg ezt filmet, aztán nyugodtan verje a seggét a földhöz, hogy ép testben viszonylag ép a lelke.


Paolóval (Andrea Rossi) például más a helyzet. Születésekor komplikációk léptek fel, miknek következtében anyja meghalt, ő pedig mind szellemi, mind testi fogyatékossá vált. És ha ez sem elég, apja, megrettenve a történetektől és szégyellve fiát, lelépett, így 15 éves koráig rokonoknál nevelkedett. Ám a szóban forgó apának, kinek neve Gianni (Kim Rossi Stuart) sincs kőből a szíve, és egy szép napon úgy dönt, hogy bár van már saját családja, ideje megismernie fiát. Így aztán ők ketten együtt indulnak el, hogy Paolo egy berlini klinikán fizikoterápiás kezelésben részesülhessen. És ugyan ordas nagy közhelynek hangzik, de ez az utazás megváltoztatja mindkettőjük életét.

A gyerekszereplő, Andrea Rossi valóban fogyatékos, központi idegrendszeri bénulásban szenved, és mivel hosszabb dialógusokat képtelen volt megjegyezni, mondatait a rendező egy apró fülhallgatón keresztül diktálta neki. Mégis olyan átéléssel és őszinte jókedvvel játszik, ami hihetetlen erővel ragadja magával az embert. Kismadárszerű mozgása, ártatlanul kíváncsi tekintetében megbújó kajánság uralja a filmet, és Gianni Amelio rendező átadja neki a terepet. Nem él hirtelen fordulatokkal és hatásvadász jelenetekkel, hanem a csendes karakterépítést használja, amiben két nagyszerű színész, az olasz Kim Rossi Stuart és az angol Charlotte Rampling segítik. Nincsenek könnyfacsaró párbeszédek és ügyesen manipulált egymásra találás, végletes érzelmek, csak egészen finomra hangolt karakterek és a nyersen őszinte mondanivaló. Egy ilyen gyerek csak teher, ha nem szeretik, de ki az a barom, aki erre nem képes?
Vízer
2005.10.20
|
Le chiavi di casa
francia-német-olasz filmdráma, 105 perc, 2004
Tizenöt év elteltével egy fiatal apa úgy dönt, hogy végre felvállalja fogyatékos fiát, de persze nincs könnyű dolga - a gyereknek. Megindítóan bájos road movie olasz módra, de minimalista stílusban.
rendező:

Gianni Amelio

Forgalmazza: Best Hollywood

3D vetítések


Linkek

(10 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
18:10
Ne lőj!
belga film, 2018
18:10
Olasz szerelem
német romantikus film, 2008
18:15
Fogtündér kisegér
argentín-spanyol mesefilm, 2006
18:20
Apróláb
amerikai animációs film, 2018
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.