Egy cipőben

olvasói
(0)
Curtis Hansonnal bizony sok kaland megesett már Álomvárosban: ismeretlen ausztrálokat segített világhírhez (Szigorúan bizalmas), megmondó rappert juttatott filmfőszerephez (8 mérföld), Michael Douglast pedig nemcsak egy fürdőköpennyel, de Frances McDormanddal is sikerült összeházasítania (Wonder Boys - Pokoli hétvége).
A fáradhatatlan műfaji szédelgőnek ezúttal a női lelkek és cipősszekrények keltették fel a figyelmét - nem csoda, hisz egyik sem tartozik a férfiak által sűrűn látogatott dimenziók közé. Hanson felnőtt lábakhoz igazított dramédiája két lánytestvér; a szép, de hebrencs Maggie (Cameron Diaz -Vanília égbolt) és a megfontolva haladó, de asszonyos Rose (Toni Colette - A japán szerető) magára, és egymásra találását meséli el, ahogy azt Jennifer Weiner In Her Shoes című slágerregényében dokumentálta.  
 
Bár a nővérekkel töltött két órában csupa komoly dologról - többek között testvéri rivalizálásról, öngyilkos anyáról, elvesztett és újra felfedezett családi kötelékekről - fog szó esni, nem lenne szerencsés, ha a komor témák bárkit is elijesztenének. Már csak azért sem, mert a hétpróbás direktor precíz számításokat végzett a könny/mosoly együttható tekintetében, és mindent megtesz, hogy a kisebb-nagyobb drámákat kisebb-nagyobb poénokkal, a hóesést trópusi napsütéssel, a filmszerű pillanatokat szappanoperás epizódokkal ellensúlyozza. Hanson dicséretét zengve úgy illik, hogy megemlékezünk a színészi teljesítményekről is, melyekért ugyancsak nem érheti panasz filmünket. A Colette-Diaz-páros ugyanis nem hibázik: mindketten jártak már hasonló cipőben, s a régi szerepet magabiztosan viselik.  
 
Van azonban a filmnek egy harmadik - mellékszerepben feltűnő - főszereplője is. A színésznőt Shirley MacLaine-nek hívják, nem ma kezdte a pályát, de huszonéves liftes kisasszonyként (A legénylakás) ugyanúgy lestük minden mozdulatát, mint most, amikor az Egy cipőben nagymamaszerepében láthatjuk viszont.
Stein Ernő
2005.10.27
|
In Her Shoes
amerikai filmdráma, 131 perc, 2005
Cipőbolond ügyvédnőnek és pasibolond, zűrös hugicájának kalandjai lábbelikkel, kutyákkal és nagymamával. A Szigorúan bizalmas rendezőjének életviteli tragikomédiája.
Rendező:

Curtis Hanson

Színész:

Cameron Diaz
(Maggie)

Shirley MacLaine
(Ella Hirsh)

Toni Colette
(Rose)

Richard Burgi
(Jim Danvers)

Mark Feuerstein
(Simon Stein)

Ken Howard
(Michael Feller)

Eric Balfour
(Grant)

Alan Blumenfeld
(Mr. Stein)

Jerry Adler
(Lewis Feldman)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A pekingi táncos előadás három jó barátról szól, és megismerteti a nézőket a hagyományos kínai operával.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
Tűzparancs
amerikai akciófilm, 1996
18:30
Zorro
olasz-francia kalandfilm, 1975
18:40
A galamb
török film, 2018
18:40
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.