Egy cipőben

olvasói
(0)
Curtis Hansonnal bizony sok kaland megesett már Álomvárosban: ismeretlen ausztrálokat segített világhírhez (Szigorúan bizalmas), megmondó rappert juttatott filmfőszerephez (8 mérföld), Michael Douglast pedig nemcsak egy fürdőköpennyel, de Frances McDormanddal is sikerült összeházasítania (Wonder Boys - Pokoli hétvége).
A fáradhatatlan műfaji szédelgőnek ezúttal a női lelkek és cipősszekrények keltették fel a figyelmét - nem csoda, hisz egyik sem tartozik a férfiak által sűrűn látogatott dimenziók közé. Hanson felnőtt lábakhoz igazított dramédiája két lánytestvér; a szép, de hebrencs Maggie (Cameron Diaz -Vanília égbolt) és a megfontolva haladó, de asszonyos Rose (Toni Colette - A japán szerető) magára, és egymásra találását meséli el, ahogy azt Jennifer Weiner In Her Shoes című slágerregényében dokumentálta.  
 
Bár a nővérekkel töltött két órában csupa komoly dologról - többek között testvéri rivalizálásról, öngyilkos anyáról, elvesztett és újra felfedezett családi kötelékekről - fog szó esni, nem lenne szerencsés, ha a komor témák bárkit is elijesztenének. Már csak azért sem, mert a hétpróbás direktor precíz számításokat végzett a könny/mosoly együttható tekintetében, és mindent megtesz, hogy a kisebb-nagyobb drámákat kisebb-nagyobb poénokkal, a hóesést trópusi napsütéssel, a filmszerű pillanatokat szappanoperás epizódokkal ellensúlyozza. Hanson dicséretét zengve úgy illik, hogy megemlékezünk a színészi teljesítményekről is, melyekért ugyancsak nem érheti panasz filmünket. A Colette-Diaz-páros ugyanis nem hibázik: mindketten jártak már hasonló cipőben, s a régi szerepet magabiztosan viselik.  
 
Van azonban a filmnek egy harmadik - mellékszerepben feltűnő - főszereplője is. A színésznőt Shirley MacLaine-nek hívják, nem ma kezdte a pályát, de huszonéves liftes kisasszonyként (A legénylakás) ugyanúgy lestük minden mozdulatát, mint most, amikor az Egy cipőben nagymamaszerepében láthatjuk viszont.
Stein Ernő
2005.10.27
|
In Her Shoes
amerikai filmdráma, 131 perc, 2005
Cipőbolond ügyvédnőnek és pasibolond, zűrös hugicájának kalandjai lábbelikkel, kutyákkal és nagymamával. A Szigorúan bizalmas rendezőjének életviteli tragikomédiája.
Rendező:

Curtis Hanson

Színész:

Cameron Diaz
(Maggie)

Shirley MacLaine
(Ella Hirsh)

Toni Colette
(Rose)

Richard Burgi
(Jim Danvers)

Mark Feuerstein
(Simon Stein)

Ken Howard
(Michael Feller)

Eric Balfour
(Grant)

Alan Blumenfeld
(Mr. Stein)

Jerry Adler
(Lewis Feldman)

Forgalmazza: InterCom

Műsoron a TV-ben

Paramount Channel
 2020.01.14., kedd, 18:15
 2020.01.15., szerda, 13:40
 2020.01.19., vasárnap, 08:00

LinkekFilm premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
Egy kellemesnek ígérkező családi vacsora feszültséggel teli, kínos estébe csap át.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
Szo
14
18:10
Bibi és Tina II. - Elátkozva
német családi film, 2014
18:20
X-Men 2.
amerikai sci-fi akciófilm, 2003
18:40
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:45
Az óriásölő
amerikai kalandfilm, 2013
18:45
Ovizsaru
amerikai akcióvígjáték, 1990
Erzsébet királyné Gödöllőn töltött karácsonyai mellett megelevenedik a kiállításon a hazai karácsonyfa-állítás szokásának története és a frontkarácsonyok hangulata is. Hétfőn-kedden zárva, amúgy december végéig nyitva! #godollo #karacsonyhaz #tortenelem #erzsébetkirályné #erzsebetkiralyne
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.