Az igazság fogságában

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (5)
Egoyan filmjei sosem a mozgalmas és körömrágós sztorilájnok, vagy a lenyűgöző látványvilág miatt voltak érdekesek, sokkal inkább amiatt a kíméletlenül kritikus rendezői attitűd miatt, ami olyan pontosan jellemzi az emberi természetet.
Ez a film az emberi karakterisztikum központjába a szexualitást állítja, de nem durván vagy arcbamászóan tolakodó stílusban, csak a fifikás krimi háttérrugójaként. Okos és ötletes mozi, a frontsztori bulvárgyanús jellege ellenére is tartogat meglepetéseket, a beállításai gyönyörűek, jelen és múlt képei tökéletes illúziót keltve kavarognak a vásznon, a színészek pedig vérprofin hozzák a figurákat. Az egész filmet egyfajta elegáns perverzió lengi be, amitől folyamatos libabőr futkos a hátunkon, és kellemetlen feszültség húzódik tarkótájon. Egoyan ügyesen keveri a szálakat, még amikor nem mond semmit, akkor is tátott szájjal bambuljuk kecsesen film-noiros világát és megejtően emberi karaktereit.
 
A fősodrásban egy nyomozás szálai bomlanak ki; Karen O'Connor, egy fiatal újságíró hölgy kezd bele egy sztoriba, ami a jelen filmidőnél 15 évvel korábbra nyúlik vissza, a televízió fénykorába, az arany hatvanas évekbe. Lanny Morris és Vince Collins ebben az időszakban ünnepelt énekes-komikusok voltak, show-jukkal bejárták egész Amerikát, és a nép zabálta álságos műsorukat. Azonban a droggal és prostikkal kikövezett karrierjüknek egy halott lányka vetett véget, akit a hedonista duó szállodai szobájának fürdőkádjában találtak meg. Na de ki volt ez a lány? Hogy halt meg? És miért? Erre keresi a válaszokat Karen is, oknyomozó riportja viszont kemény vidékre sodorja gyermeki lelkét, olyan helyre, ahol a kékruhás kis Alice sem Csodaországból pottyan az ölébe, sokkal inkább az érzékek birodalmából… 
 
  
 
macsek
2007.12.17
|
Where the Truth Lies
amerikai-angol-kanadai filmdráma, 106 perc, 2005
Hogy került a halott lány a két tévésztár szállodai lakosztályába? Ezen rágódik 15 évvel később egy rámenős újságírólány, aztán a két kiöregedett jómadár meg őrajta. A kanadai rendezőzseni hollywoodi krimije.
Rendező:

Atom Egoyan

Forgalmazza: Mokép
(6 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
14:46
Bing
I. évad, 27. rész
14:50
Maggie és Bianca - Divatból jeles
I. évad, 4. rész: Divatfotózás
14:50
Mr. Bean
2002, I. évad, 81. rész: Kincs
14:53
Bing
I. évad, 28. rész
14:55
Veszélyes Henry
I. évad, 110. rész: Játékból is árt a sok
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.