Az igazi Mikulás

olvasói
5/10 (4)
A Télapó is csak ember, izzad a hónalja abban a nagy kabátban, lehetnek neki is gyengéi, na de hogy öreg néniktől lopjon, lóversenyre járjon és mindig pálinkaszaga legyen! Még szerencse, hogy van egy rosszalló tekintetű kislány, aki helyükre teszi a dolgokat!


Persze Billy Bob Thorntonnak hála, a Mikulás már bemutatta kevésbé vonzó oldalát a Tapló Télapóban, de Cserhalmi György sem marad el mögötte. Ő a falábú Misu, a szebb napokat is látott exbárzongorista, aki alkalmi munkákból és lejmolásból él, cinikus és fatalista, énekes Mikulás is csak azért lesz belőle, mert a rendes Mikulás elakadt a nagy hóban és elég pénzt kínálnak a beugrásért egy nagyáruházban. Jól is megy a meló, amíg meg nem jelenik egy szöszi kislány, Liza, aki úgy tudja, hogy jár neki egy bicikli, és ezt komolyan is veszi. Kérni azt lehet, mondja Misu, és esze ágában sincs bringát venni, ám a kislány újra meg újra felbukkan, és nem az a típus, akinek sokáig nemet lehet mondani.

Van itt kérem egy megváltásra szoruló, falábú(!), alkoholista Mikulás, meg egy japán rajzfilmeket is meghazudtoló szemeket meresztő árva kislány, hát ki az a néző, aki nem hajlandó meghatódni? Pláne a családbarát verziót nézve illik ünnepi hangulatba kerülni - van egy 112 perces „vágatlan” felnőttverzió is, erotikus kiadásban -, de szerencsére a film nem ennyire sablonos. Cserhalmi még mindig konkrétan a legjobb magyar színész és ez az ő magánszáma, de a gyerekfőszereplő Szilasi Blanka is időnként váratlanul jó, Gárdos Péter (A porcelánbaba, Uramisten) pedig ügyesen egyensúlyoz a hihetően mindennapi és a furcsán valószínűtlen események között. Utóbbiak közé tartozik a leginkább egy félresikerült Björk-klipre hajazó zenés befejezés is, amire még a mellettem ülő Orsi is felszisszent. Pedig ő aranyos.
Vízer
2005.11.30
|
magyar filmdráma, 90 perc, 2005
Az áruházi Mikulás boldogságkeresése a nagy magyar valóságban. Gárdos Péter válasza a Tapló télapóra.
Rendező:

Gárdos Péter

Forgalmazza: HungaroTop
(25 kép)


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
18:05
Így ne legyél elnök
amerikai életrajzi film, 2018
18:05
Két nő és egy férfi
német vígjáték, 2012
18:15
Pata tanya: Baromi buli
amerikai-német animációs film, 2006
18:30
G-Force - Rágcsávók
amerikai családi kalandfilm, 2009
18:40
Az Amazonas kincse
amerikai akcióvígjáték, 2003
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.