Az igazi Mikulás

olvasói
5/10 (4)
A Télapó is csak ember, izzad a hónalja abban a nagy kabátban, lehetnek neki is gyengéi, na de hogy öreg néniktől lopjon, lóversenyre járjon és mindig pálinkaszaga legyen! Még szerencse, hogy van egy rosszalló tekintetű kislány, aki helyükre teszi a dolgokat!


Persze Billy Bob Thorntonnak hála, a Mikulás már bemutatta kevésbé vonzó oldalát a Tapló Télapóban, de Cserhalmi György sem marad el mögötte. Ő a falábú Misu, a szebb napokat is látott exbárzongorista, aki alkalmi munkákból és lejmolásból él, cinikus és fatalista, énekes Mikulás is csak azért lesz belőle, mert a rendes Mikulás elakadt a nagy hóban és elég pénzt kínálnak a beugrásért egy nagyáruházban. Jól is megy a meló, amíg meg nem jelenik egy szöszi kislány, Liza, aki úgy tudja, hogy jár neki egy bicikli, és ezt komolyan is veszi. Kérni azt lehet, mondja Misu, és esze ágában sincs bringát venni, ám a kislány újra meg újra felbukkan, és nem az a típus, akinek sokáig nemet lehet mondani.

Van itt kérem egy megváltásra szoruló, falábú(!), alkoholista Mikulás, meg egy japán rajzfilmeket is meghazudtoló szemeket meresztő árva kislány, hát ki az a néző, aki nem hajlandó meghatódni? Pláne a családbarát verziót nézve illik ünnepi hangulatba kerülni - van egy 112 perces „vágatlan” felnőttverzió is, erotikus kiadásban -, de szerencsére a film nem ennyire sablonos. Cserhalmi még mindig konkrétan a legjobb magyar színész és ez az ő magánszáma, de a gyerekfőszereplő Szilasi Blanka is időnként váratlanul jó, Gárdos Péter (A porcelánbaba, Uramisten) pedig ügyesen egyensúlyoz a hihetően mindennapi és a furcsán valószínűtlen események között. Utóbbiak közé tartozik a leginkább egy félresikerült Björk-klipre hajazó zenés befejezés is, amire még a mellettem ülő Orsi is felszisszent. Pedig ő aranyos.
Vízer
2005.11.30
|
magyar filmdráma, 90 perc, 2005
Az áruházi Mikulás boldogságkeresése a nagy magyar valóságban. Gárdos Péter válasza a Tapló télapóra.
Rendező:

Gárdos Péter

Forgalmazza: HungaroTop
(25 kép)


Film premierek

A hőlégballon

német történelmi dráma, 120 perc, 2018

Anyák napja

francia vígdráma, 101 perc, 2018

Bosszúállók: Végjáték

amerikai akciófilm, 181 perc, 2019

Sarkvidék

izlandi kalandfilm, 98 perc, 2018
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Filmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
18:10
A szellemlovas
amerikai akciófilm , 2007
18:10
Az utazás vége
angol háborús film, 2017
18:15
Creed - Apolló fia
amerikai filmdráma, 2015
18:40
Halálos fegyver 4.
amerikai akcióvígjáték, 1998
18:50
Gripsholm
német-osztrák-svájci romantikus filmdráma, 2000 (feliratos)
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.