Kisiklottak

olvasói
8/10 (1)
Ne hagyd, hogy elmeséljék neked, mi történik ebben a filmben, mert az itt tényleg poénmészárlás! A mű élvezetének ugyanis legfőbb összetevője az, hogy körülbelül húszpercenként gyökeres fordulatot vesz a cselekmény, és maga a film is más műfaj rugóira kezd el járni.


Így már az is végzetes volna, ha elárulnánk, milyen műfajokba vált át a későbbiekben, legalább az elejéről azonban szólnunk kell - és lehet is, annál is inkább, mert annyit már a fenti képből is ki lehet találni, hogy a Közelebb óta párkapcsolati drámákban világklasszis Clive Owen és a Jóbarátokéinál komorabb szituációkban is próbálkozó Jennifer Aniston intim helyzetbe keverednek.

A film első képsorában jön aztán a meglepetés, ugyanis egy börtönfilm tipikus nyitányát láthatjuk rácsokkal, őrtoronnyal és súlyzózó elítéltekkel. Aztán valaki az egyik cellában háttal nekünk mesélni kezd egy történetet, és már ott is vagyunk a Chicago peremvárosaiból ingázók reggeli vonatán, ahol egy családos férfi és nő véletlenül egymásba gabalyodik valahogy úgy, mint Robert De Niro és Meryl Streep a Szerelembe esve című romantikus filmdrámában. A fejlemények azonban teljesen mások, különösen onnantól, hogy egy francia akcentussal beszélő, barátságtalan alak szerepében felbukkan Vincent Cassel (Bíbor folyók, Visszafordíthatatlan). No, ezen túl már csak annyit árulhatok el, hogy minden egyes fordulattal durvul a helyzet.

A Svédországból importált rendező, Mikael Hafström eggyel korábbi filmjét nálunk tavaly DVD-n mutatták be: A tó szelleme svéd magániskolai környezetben játszódó horror volt, ami hangulatos külsőségek között, de különösebb eredetiség nélkül mondta fel a tinidarabolós zsáner jellegzetességeit. A James Siegel regényéből adaptált Kisiklottak sem hoz újdonságot egyik, egy-egy kanyarra megidézett, műfajában sem, inkább nagyigényű koncepciójával csábít: merész váltásai tényleg szédítőek!
nelson
2006.01.11
|
Derailed
amerikai thriller, 107 perc, 2005
Férfi és nő összegabalyodnak a reggeli vonaton, aztán ennél nagyobb bajba is kerülnek. Merész fordulatokkal operáló, tanulságos történet többek közt arról, miért ne hagyjuk rossz kezekbe kerülni a tárcánkat.
Forgalmazza: Fórum Hungary
(12 kép)


Film premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
18:10
Vadászat a Vörös Októberre
amerikai akciófilm, 1990
18:10
A szerelem szárnyakat ad
német romantikus vígjáték, 2009
18:15
Godzilla
amerikai fantasy, 1998
18:25
Ideális otthon
amerikai vígjáték, 2018 (feliratos)
18:30
Trisztán és Izolda
amerikai-német-angol-cseh romantikus filmdráma, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.