Kisiklottak

olvasói
8/10 (1)
Ne hagyd, hogy elmeséljék neked, mi történik ebben a filmben, mert az itt tényleg poénmészárlás! A mű élvezetének ugyanis legfőbb összetevője az, hogy körülbelül húszpercenként gyökeres fordulatot vesz a cselekmény, és maga a film is más műfaj rugóira kezd el járni.


Így már az is végzetes volna, ha elárulnánk, milyen műfajokba vált át a későbbiekben, legalább az elejéről azonban szólnunk kell - és lehet is, annál is inkább, mert annyit már a fenti képből is ki lehet találni, hogy a Közelebb óta párkapcsolati drámákban világklasszis Clive Owen és a Jóbarátokéinál komorabb szituációkban is próbálkozó Jennifer Aniston intim helyzetbe keverednek.

A film első képsorában jön aztán a meglepetés, ugyanis egy börtönfilm tipikus nyitányát láthatjuk rácsokkal, őrtoronnyal és súlyzózó elítéltekkel. Aztán valaki az egyik cellában háttal nekünk mesélni kezd egy történetet, és már ott is vagyunk a Chicago peremvárosaiból ingázók reggeli vonatán, ahol egy családos férfi és nő véletlenül egymásba gabalyodik valahogy úgy, mint Robert De Niro és Meryl Streep a Szerelembe esve című romantikus filmdrámában. A fejlemények azonban teljesen mások, különösen onnantól, hogy egy francia akcentussal beszélő, barátságtalan alak szerepében felbukkan Vincent Cassel (Bíbor folyók, Visszafordíthatatlan). No, ezen túl már csak annyit árulhatok el, hogy minden egyes fordulattal durvul a helyzet.

A Svédországból importált rendező, Mikael Hafström eggyel korábbi filmjét nálunk tavaly DVD-n mutatták be: A tó szelleme svéd magániskolai környezetben játszódó horror volt, ami hangulatos külsőségek között, de különösebb eredetiség nélkül mondta fel a tinidarabolós zsáner jellegzetességeit. A James Siegel regényéből adaptált Kisiklottak sem hoz újdonságot egyik, egy-egy kanyarra megidézett, műfajában sem, inkább nagyigényű koncepciójával csábít: merész váltásai tényleg szédítőek!
nelson
2006.01.11
|
Derailed
amerikai thriller, 107 perc, 2005
Férfi és nő összegabalyodnak a reggeli vonaton, aztán ennél nagyobb bajba is kerülnek. Merész fordulatokkal operáló, tanulságos történet többek közt arról, miért ne hagyjuk rossz kezekbe kerülni a tárcánkat.
Forgalmazza: Fórum Hungary
(12 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Filmek a TV-ben
22:55
23:00
Vaksötét
amerikai horror, 2016
23:05
Az a nap a tengerparton
angol romantikus film, 2017
23:15
Desperado
amerikai akciófilm, 1995
23:30
Egy boltkóros naplója
amerikai romantikus vígjáték, 2009
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.