Égigérő fű

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (16)
A Janikovszky Éva regényéből készült ifjúsági filmben a kalandvágyó és élénk képzeletű tízéves Misu nagybátyjánál, Budapest külterületén, egy kicsinyke bérházban tölti nyári vakációját.
A napok eseménytelenül telnek mindaddig, míg a fiú meg nem tudja, hogy az egyik lakó, Poldi parkőr hat nap múlva nyugdíjba megy, s bár várja a negyven év munka után a megérdemelt pihenést, egyvalami azért nagyon fog neki hiányozni: az a szép zöld gyep!
 
Misu a házbeliek, a kukások, a rendőr, az orvos, a szenesember és minden ismerős bevonásával meglepetést készít Poldi bácsinak. Megszervezi, hogy felszedjék a bérház udvarán a keramitkockákat és gyeptéglával füvesítsék be. A kivitelezés persze számtalan bonyodalommal jár…
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.09.12
|
magyar családi film, 90 perc, 1979
A parkőr nyugdíjba megy. Az udvaron világszám készül. A szenesember meghódítja a vénkisasszonyt. És az a szép zöld gyep...
Színész:

Ullmann Mónika
(Piroska)

ifj. Hintsch György
(Misu)

Rajz János
(Poldi bácsi)

Újlaky Dénes
(Oszkár)

Fónay Márta
(Poldi néni)

Drahota Andrea
(Kamilla)

Máriáss József
(Dezső bácsi)

Harsányi Gábor
(rendőr)

Zenthe Ferenc
(szemetes)

(2 kép)


Filmek a TV-ben
H
21
K
22
Sze
23
Cs
24
P
25
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
21
K
22
Sze
23
Cs
24
P
25
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.