Sziriana

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (19)
Stephen Gaghan remek forgatókönyvíróból rendezővé kezd cseperedni, és a sorban a második direktori munkája nemcsak egy zseniális tényfeltáró filmes publicisztika, hanem egy sztárparádéval megspékelt rendkívül szórakoztató darab is.
Jelen mozi sugallata szerint a világon minden, de legalábbis majdnem minden az olajról szól. Emberek képesek feladni érte az életüket, lopni, hazudni, gyilkolni szemrebbenés nélkül. Mindenki mocsokban tapicskol az érintett kérdéskörben, legyen az CIA-ügynök, politikus, fegyvernepper, topmanager, törtető yuppie, fanatikus terrorista, vagy éppen olajsejk.
 
A több szálon futó sztori ügyesen gabalyodik össze, ha emlékeinkben elevenen él a Traffic című film kusza és mégis zseniális vonalvezetés, akkor erre a mozira is hamar ráhangolódhatunk. A hasonlóság nem véletlen természetesen, a forgatókönyv fronton ott is Gaghan jeleskedett.  
 
Egyik vonalon Bob Barnes ügynök, lehasznált CIA-szolgálatos ráncolja a homlokát a Közel-Keleten kialakult helyzet miatt, másikon egy ambiciózus energetikai elemző és kis családja próbálja túlélni a terrorizmus okozta sokkot, és a nemzetközi olajbiznisz pár kétes figurájával is megismerkedhetünk. A tét a pénz, hírnév, hatalom vagy a puszta túlélés, mindenki máshogyan, de mindenki kapcsolódik ehhez a nagy „családhoz”, ami lassan mindenki életét megkeseríti. Finoman csúszunk át aztán a felelősség kérdéskörébe is, de ezen a fronton ne várjunk nagy durranást, mert nem lesz. Viszont kellemesen kritikus amerikai mozit láthatunk, ügyesen szerkesztve, szépen fotózva és feszültségekkel teli, pörgős epizódokkal felturbózva, igazi sztárgárda előadásában. 
 
macsek
2007.11.12
|
Syriana
amerikai thriller, 126 perc, 2005
A kőolajbiznisz játékosai nyírják egymást minden szinten az arab-öbölbeli fúrótelepektől bizonyos amerikai kormányirodákig. Sokszereplős, sok szálon futó politikai krimi a Traffic írójának rendezésében.
Rendező:

Stephen Gaghan

Színész:

George Clooney
(Bob Barnes)

Matt Damon
(Bryan Woodman)

Christopher Plummer
(Dean Whiting)

Jeffrey Wright
(Bennett Holiday)

Kayvan Novak
(Arash)

Amr Waked
(Mohammed Sheik Agiza)

Chris Cooper
(Jimmy Pope)

Amanda Peet
(Julie Woodman)

Robert Foxworth
(Tommy Barton)

Forgalmazza: InterCom
(6 kép)


Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
18:10
18:30
Star Wars: Egy új remény
amerikai sci-fi, 1977
18:35
A hűtő
amerikai film, 2018
18:50
Idétlen időkig
amerikai vígjáték, 1993
18:50
2 kaliber
amerikai akciófilm, 2013
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
04:04
Pat, a kutya
2017, I. évad, 75. rész: Robot-Pat
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 12. rész: Nem Dwayne-nek való vidék
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, I. évad, 112. rész: Hálótárs
04:10
Timmy
III. évad, 25. rész: Timmy Time 03 1025
04:10
Pat, a kutya
2017, I. évad, 76. rész: Macskamászóka
Játék
Jack Malik csak egyike volt a sok sikertelen dalszerzőnek... legalábbis tegnapig. Egy különös áramkimaradást követően Jack (Himesh Patel) ugyanis arra eszmél, hogy ő az egyedüli az egész világon, aki emlékszik a The Beatlesre!
Ma került a mozikba, nézzétek az új magyar krimi-thrillert: Valan - Az angyalok völgye #valanazangyalokvölgye #moziajanlo #krimi #thriller #filmajanlo #izgifilm
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.