Viharzóna

est.hu:
3/10
|
olvasói
8/10 (17)
Öt évvel ezelőtt láttam a Viharzónát, de még nem hevertem ki. Ez egy igazi katasztrófafilm, de nem a Mr. Bean-i értelemben. Megengedem magamnak ezt a gyenge poént: katasztrófa, hogy ezt filmnek nevezik.
Hogy akkor miért ajánlom mégis? Mert az, hogy ez a film ennyire sz*r, az szigorúan a magánvéleményem. Végül is Wolfgang Petersen (Trója), a rendező már kapott két Oscar jelölést A tengeralattjáró c. filmjéért, és a Viharzónából származó bevételek meghaladták a 100 millió dollárt. Egyébként majdnem sikerült a film által okozott agykárosodásokat megúsznunk, mert a forgatási helyszín közelében óriási vihar tombolt. "Éreztük a helyzetben levő iróniát. Egy hatalmas hurrikán szétrombol egy filmet, melyet egy hatalmas hurrikánról készítenek." - nyilatkozta Gail Katz, a film producere. Azután az a hülye Floyd (a hurrikán) még segített is rajtuk.
"...a Floyd hurrikán legnagyobb mumusunkból legnagyobb segítőnkké vált. Olyan speciális effektekhez jutottunk, melyeket sehol, semmilyen más módon nem szerezhettünk volna meg." Ha felvázolnám a sztorit, már végképp nem lenne érdemes megnézni a filmet, ezért csak egy sort írok a tartalmáról. Kilenc tapasztalt halász kihajózik a tengerre egy októberi napon, és egy bazi nagy viharba keverednek. A film cselekménye megtörtént eseményeken alapul. A viharban elhunyt halászok (upsz, elszóltam magam) családtagjai jól be is perelték a Warnert jogtalan névhasználat miatt.
fujisan
2006.02.24
|
The Perfect Storm
amerikai-német katasztrófafilm, 130 perc, 2000
Színész:

George Clooney
(Billy Tyne)

Mark Wahlberg
(Bobby Shatford)

Diane Lane
(Christina Cotter)

Karen Allen
(Melissa Brown)

John C. Reilly
(Dale 'Murph' Murphy)

William Fichtner
(David 'Sully' Sullivan)

John Hawkes
(Mike 'Bugsy' Moran)

Allen Payne
(Alfred Pierre)

Mary Elizabeth Mastrantonio
(Linda Greenlaw)

(8 kép)


Filmek a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.