Kedves Wendy

olvasói
(0)
Dick magának való fiatalember egy poros amerikai kisvárosban, aki leginkább a hozzá hasonló lúzerekkel barátkozik. Élete egy csapásra megváltozik, amikor egy véletlen folytán közelebbi kapcsolatba kerül egy apró maroklőfegyverrel (akit Wendynek nevez el - hogy egy rejtéllyel kevesebb legyen).
Az addig pacifista fiú továbbra is megmarad pacifistának, ám barátaival pacifista fegyverklubot alapít, melynek igencsak szigorú és sajátos szabályai vannak. Csodák csodájára az addig félszeg kamaszok a lődözések hatására duzzadni kezdenek az önbizalomtól, kihúzzák magukat, a szégyenlős tinilánynak kinő a melle, a béna fiú pedig - na nem kezd járni, de legalább elkezd csajozni. Csakhogy a társadalom sosem díjazza az ilyesfajta kívülállást és lázadást - hőseink játszadozásába a gonosz külvilág a helyi seriff képében tör be durván. 
 
A dán rendező, Thomas Vinterberg (Születésnap, A végső megoldás: szerelem) filmje ugyanolyan ambivalens, mint amennyire ellentmondásos kifejezés a pacifista fegyverklub (nem hiába jegyzi a forgatókönyvet Lars von Trier, a Manderlay és a Táncos a sötétben rendezője). A Kedves Wendyben fekete humor és pátosz, távolságtartás és érzelgősség keveredik, miközben sokszor még azt sem tudjuk eldönteni, sírjunk-e vagy nevessünk - vajon ezek a fránya dánok az amerikai társadalom fegyvermániáján gúnyolódnak éppen, vagy csak egy megható történetet akarnak elmesélni naiv fiatalokról? S hogy ezek a fiatalok ne csak naivak, de szeretetreméltóak is legyenek, arról remek fiatal színészek gondoskodnak - nemcsak a Billy Elliotban megismert Jamie Bell, de a kevésbé ismertek is nagyszerűen játszanak. 
fürkész
2006.05.24
|
Dear Wendy
angol-dán-francia filmdráma, 105 perc, 2005
Mit csinál egy pacifista srác, ha kézifegyverre bukkan? Hát titkos lövészklubot alapít egy rakás kitaszítottból, ahol az alapszabály: soha ne rántsd ki fegyvered! Robbanékony elegy Lars von Trier forgatókönyvéből.
Forgalmazza: SPI
(2 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
18:15
Szökevény hercegnő
amerikai-kanadai romantikus film, 2015
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:40
A tenger szívében
amerikai kalandfilm, 2015
18:50
Zöld Lámpás
amerikai akciófilm, 2011
18:50
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.