Kedves Wendy

olvasói
(0)
Dick magának való fiatalember egy poros amerikai kisvárosban, aki leginkább a hozzá hasonló lúzerekkel barátkozik. Élete egy csapásra megváltozik, amikor egy véletlen folytán közelebbi kapcsolatba kerül egy apró maroklőfegyverrel (akit Wendynek nevez el - hogy egy rejtéllyel kevesebb legyen).
Az addig pacifista fiú továbbra is megmarad pacifistának, ám barátaival pacifista fegyverklubot alapít, melynek igencsak szigorú és sajátos szabályai vannak. Csodák csodájára az addig félszeg kamaszok a lődözések hatására duzzadni kezdenek az önbizalomtól, kihúzzák magukat, a szégyenlős tinilánynak kinő a melle, a béna fiú pedig - na nem kezd járni, de legalább elkezd csajozni. Csakhogy a társadalom sosem díjazza az ilyesfajta kívülállást és lázadást - hőseink játszadozásába a gonosz külvilág a helyi seriff képében tör be durván. 
 
A dán rendező, Thomas Vinterberg (Születésnap, A végső megoldás: szerelem) filmje ugyanolyan ambivalens, mint amennyire ellentmondásos kifejezés a pacifista fegyverklub (nem hiába jegyzi a forgatókönyvet Lars von Trier, a Manderlay és a Táncos a sötétben rendezője). A Kedves Wendyben fekete humor és pátosz, távolságtartás és érzelgősség keveredik, miközben sokszor még azt sem tudjuk eldönteni, sírjunk-e vagy nevessünk - vajon ezek a fránya dánok az amerikai társadalom fegyvermániáján gúnyolódnak éppen, vagy csak egy megható történetet akarnak elmesélni naiv fiatalokról? S hogy ezek a fiatalok ne csak naivak, de szeretetreméltóak is legyenek, arról remek fiatal színészek gondoskodnak - nemcsak a Billy Elliotban megismert Jamie Bell, de a kevésbé ismertek is nagyszerűen játszanak. 
fürkész
2006.05.24
|
Dear Wendy
angol-dán-francia filmdráma, 105 perc, 2005
Mit csinál egy pacifista srác, ha kézifegyverre bukkan? Hát titkos lövészklubot alapít egy rakás kitaszítottból, ahol az alapszabály: soha ne rántsd ki fegyvered! Robbanékony elegy Lars von Trier forgatókönyvéből.
Forgalmazza: SPI
(2 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:10
Akik dolgoznak
svájci film, 2018
18:25
Az utolsó akcióhős
amerikai akcióvígjáték, 1993
18:30
Cowboyok és űrlények
amerikai sci-fi akciófilm, 2011
18:45
Dolgozó lány
amerikai vígjáték, 1988
18:50
Nyomás utána!
olasz-amerikai akcióvígjáték, 1983
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.