Melquiades Estrada három temetése

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (14)
A hosszú név egy mexikói vendégmunkáshoz tartozott, akit a texasi határsávban véletlenségből agyonlőtt egy amerikai határőr, aki az előző percekben még egy pornóújsággal volt elfoglalva.
A végzetes malőrre az érintett hatóságok szeretnének feltűnés nélkül fátylat borítani, csak épp azzal nem számolnak, hogy az elhunytnak a farmon, ahol dolgozott, volt egy barátja, egy régi vágású cowboy, aki nem hagyja annyiban a dolgot. 
 
Tommy Lee Jones nemcsak a főszerepet alakítja a filmben, de a rendezés feladatát is vállalta. A forgatókönyv annak a Guillermo Arriagának a munkája, akinek különleges, időeltolásos technikáját Alejandro González Inárritu első három filmjéből (Korcs szerelmek; 21 gramm; Babel) ismerhetjük. Noha a Melquiades Estrada három temetése az említettekhez képest egyszerű, egyenes vonalú, szikár történet egy halálról és három temetésről, Arriaga azért itt is szétszabdalja az időrendet, és olykor több szempontból láttatja az eseményeket.
 
Így kerül emberi közelségbe nemcsak a konok vén cowboy, hanem a fiatal határőr is (Barry Pepper), akit frusztrált, ellenszenves, de legfőként szánalmas fiatalemberként ismerünk meg, de amint az öreg foglyul ejti, és a kihantolt tetemmel együtt útra kel vele Mexikó felé, hogy megadja a méltó végtisztességet halott barátjának, az ő lelki fejlődése lesz az, ami leginkább leköti figyelmünket. Pedig az üldözők és az út közbeni kalandok is komolyak. 
nelson
2007.05.10
|
The Three Burials of Melquiades Estrada
amerikai-francia filmdráma, 116 perc, 2005
Egy konok természetű cowboy barátja holttestével és a foglyul ejtett gyilkossal megindul Mexikó felé a barát falujába, hogy rendes temetést rendezzenek. A karcos arcú Tommy Lee Jones első rendezése.
Rendező:

Tommy Lee Jones

Színész:

Tommy Lee Jones
(Pete Perkins)

Barry Pepper
(Mike Norton)

Julio Cedillo
(Melquiades Estrada)

January Jones
(Lou Ann Norton)

Dwight Yoakam
(Belmont)

Melissa Leo
(Rachel)

Vanessa Bauche
(Mariana)

Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2007. május 17.
(10 kép)


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
22:26
Az utolsó nyáron...
magyar játékfilm, 1990
22:30
22:40
A történet
amerikai filmdráma, 2018
23:00
Kelepce
amerikai krimi, 2012
23:00
Megtehetek bármit
angol sci-fi vígjáték, 2015
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.