Halálos szívdobbanás

olvasói
6/10 (2)
Nincs férfiasabb jelenség annál a bőrzakós ingatlanügynöknél, aki vezetékeket vág el, patkányokkal árasztja el a lépcsőházakat, rugdossa a hajléktalanokat, és közben arról álmodik, hogy egyszer majd olyan finoman simogatja a zongora elefántcsont billentyűit, mint Vlagyimir Horowitz.Na jó, egy üdítőautomatát feltöltő, izzadt homlokú Delhusa Gjon talán több nő fantáziáját megmozgatja, a francia lányok és asszonyok mégis „Romain Duris”-t rebegnek, ha napjaink Delonját vagy Belmondóját kell megnevezniük. Tudja ezt Jacques Audiard (Férfiak mélyrepülésben, A számat figyeld) író-rendező is, aki karrierje kezdete óta az aktuális maszkulin hímpintyekkel forgatja filmjeit, és nem nagyon hibázik. Mathieu Kassovitz és Vincent Cassel után most a kalandfilmben (Arsene Lupin), művészfilmben (Cécile Cassard tizenhétszer) és vígjátékokban (Lakótársat keresünk) kipróbált Duris-t teszi meg története vezérmotorjává, hogy kellő hitelességgel beszélje el egy jobb sorsra érdemes rosszfiú lelki tusákkal, szerelmi viadalokkal és csonttöréssel színesített kálváriáját.

A James Toback Fingers című 1978-as gengszterdrámája nyomán készült film annyit finomít az eredeti történeten, hogy klasszikus maffiából ingatlanmaffiát csinál, a zaklatott főhős vágyai és lehetőségei közötti hatalmas távolságot azonban cseppet sem csökkenti. Thomas Seyr (Duris) valóban egy mocskos állat, aki hűtlen társa feleségét viszi ágyba, és arab boltosokat ver, mégis eljár egy kínai lányhoz, hogy zongoraórákat vegyen tőle, és felkészüljön egy meghallgatásra. És mint ahogy a billentyűk között sem minden fekete és fehér - ez a film is tarka, van füle és farka.

csmozi
2006.05.04
|
De battre mon coeur s'est arreté
francia filmdráma, 107 perc, 2005
Tom 28 éves, és úgy látszik, élete rendeltetéseként követi apja nyomdokait az ingatlanpiac már-már brutális világába, mígnem egy véletlen találkozás felcsillantja előtte a reményt: belőle is lehet zongoraművész, mint édesanyja volt egykoron.
Rendező:

Jacques Audiard

Forgalmazza: Mokép
(4 kép)


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
18:10
18:15
Fivérek
holland film, 2017
18:20
Sirály
amerikai vígjáték, 2018
18:20
Ed Wood
amerikai életrajzi film, 1994
18:30
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akcióvígjáték, 1995
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.