A kullancs

olvasói
6/10 (109)
Szinte mindenkinek vannak élősködői - nem a visszafogott higiéniai igénybevételnek kitett bőrön viruló kis lakókra gondolunk -, a látókörében biztosan.
Az emberi atkák legalább annyira szívósak, mint parányi névrokonaik, levakarhatatlanok, és csak hozzák a bajokat. Csőstül. Nincs ellenük univerzális irtószer, hogy néhány pöttynyi felületkezelést vagy spriccelést követően eltűnjenek. 
 
A link Paul (Titoff) ilyen ragadvány. Aktuális barátnője kiteszi a szűrét, mire a bérlőtársat kereső Alexandre (Frédéric Diefenthal) tágas lakásába hazudja be magát, miszerint a tulajdonos (éppen Afrikában missziózó) fiának gyermekkori jó pajtása, a szülők pótolhatatlan házi barátja, és egyébként meg csak átutazóban van, és csupán néhány napról lenne szó. Persze nem. És mindettől aztán a titkon zenészálmokat szövögető Alexandre nyugodt - és valljuk be: unalmas - mindennapjai felbolydulnak, elveszíti a munkáját (hangszerjavító volt) és összes holmiját. Ám valamiért valamit: beköszönt hozzá a nagy szerelem. 
 
Az ifjú pályakezdő francia író-rendező kettős, Alexandre Castagnetti és Corentin Julius filmje követi az össze nem illő párosok komédiája műfaji hagyományait (lásd: Jack Lemmon és Walter Matthau összes), és tiszteleg a hazai példakép, Patrice Leconte Gyere hozzám, egy barátnőmnél lakom című vígjátéka előtt. Vagyis mondhatnánk, hogy a fiúk az - untig - ismert elemekkel operálnak, azonban a sikerültebb párbeszédek, a történet romantikus szála és Titoff élettel teli játéka (hozzá képest a Taxi-trilógia sztárja, Diefenthal, halovány) eltereli erről a figyelmünket. A jó irányba. 
Guy La Vistan
2006.07.12
|
L`incruste
francia vígjáték, 85 perc, 2004
A rendszerető Alexandre lakásába befúrja magát a szélhámos és hazudozó Paul, akit barátnője kitett az utcára. Megkezdődik a vérszopás, Alexandre élete végleg megváltozik...
Forgalmazza: FF Film
(3 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Cs
6
P
7
Szo
8
23:20
Szerelem és más drogok
amerikai romantikus vígjáték, 2010
23:25
Az igazság nyomában
amerikai-spanyol akció-thriller, 2012
23:25
Félholt
német-amerikai akciófilm, 2002 (ism.)
23:30
Stockholm
amerikai krimi, 2018
23:30
Védtelen gyermek
amerikai-kanadai horror, 2009
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.