A kullancs

olvasói
6/10 (109)
Szinte mindenkinek vannak élősködői - nem a visszafogott higiéniai igénybevételnek kitett bőrön viruló kis lakókra gondolunk -, a látókörében biztosan.
Az emberi atkák legalább annyira szívósak, mint parányi névrokonaik, levakarhatatlanok, és csak hozzák a bajokat. Csőstül. Nincs ellenük univerzális irtószer, hogy néhány pöttynyi felületkezelést vagy spriccelést követően eltűnjenek. 
 
A link Paul (Titoff) ilyen ragadvány. Aktuális barátnője kiteszi a szűrét, mire a bérlőtársat kereső Alexandre (Frédéric Diefenthal) tágas lakásába hazudja be magát, miszerint a tulajdonos (éppen Afrikában missziózó) fiának gyermekkori jó pajtása, a szülők pótolhatatlan házi barátja, és egyébként meg csak átutazóban van, és csupán néhány napról lenne szó. Persze nem. És mindettől aztán a titkon zenészálmokat szövögető Alexandre nyugodt - és valljuk be: unalmas - mindennapjai felbolydulnak, elveszíti a munkáját (hangszerjavító volt) és összes holmiját. Ám valamiért valamit: beköszönt hozzá a nagy szerelem. 
 
Az ifjú pályakezdő francia író-rendező kettős, Alexandre Castagnetti és Corentin Julius filmje követi az össze nem illő párosok komédiája műfaji hagyományait (lásd: Jack Lemmon és Walter Matthau összes), és tiszteleg a hazai példakép, Patrice Leconte Gyere hozzám, egy barátnőmnél lakom című vígjátéka előtt. Vagyis mondhatnánk, hogy a fiúk az - untig - ismert elemekkel operálnak, azonban a sikerültebb párbeszédek, a történet romantikus szála és Titoff élettel teli játéka (hozzá képest a Taxi-trilógia sztárja, Diefenthal, halovány) eltereli erről a figyelmünket. A jó irányba. 
Guy La Vistan
2006.07.12
|
L`incruste
francia vígjáték, 85 perc, 2004
A rendszerető Alexandre lakásába befúrja magát a szélhámos és hazudozó Paul, akit barátnője kitett az utcára. Megkezdődik a vérszopás, Alexandre élete végleg megváltozik...
Forgalmazza: FF Film
(3 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Világszínvonalú programok, nemzetközi hírű fellépők és csodálatos helyszínek!
Filmek a TV-ben
18:15
Koreai rulett
dél-koreai akciófilm, 2013
18:25
Csokoládé
angol romantikus film, 2000
18:30
Virágvölgy
magyar film, 2018
18:35
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
18:40
Fák jú, Tanár úr! 3.
német vígjáték, 2017
Ma 15:00-től Zurgó együttes a Mesterségek Ünnepén, 21:00-től meg táncház velük! @mestersegekunnepe #mestersegekunnepe #zurgoegyuttes #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.