Elemi ösztön 2.

olvasói
(0)
Nincs elemibb ösztön a filmgyártásban, mint egy kasszasiker folytatásának leforgatása. A Hollywoodba szakadt holland sztárrendező, Paul Verhoeven 1992-es klasszikusa nemcsak azért él máig is élénken emlékezetünkben, mert Sharon Stone lassan és megfontoltan tárogatja benne combjait, hanem mert Verhoeven rendezése a fülledt erotikával erősített feszültségteremtés magasiskolája, mely egyszerre idézi meg Hitchcock Vertigóját és gondolja újra a rendező egy korábbi otthoni filmjét, A negyedik férfit.
Újragondolás az Elemi ösztön 2. is, a kockázatfüggő nimfomán antihősnő és a járulékos figurák áthelyezése Londonba, ahol a felső tízezer legalább olyan vidáman lubickol a javakban, mint a szexnegyedek munkaadói vagy a sztárfocisták, és a lelke mélyén mindenki arra vágyik, hogy egy vonzó szőke írónő a nyakára szorítsa a bőrövet, és kéjnyögések közepette végezzen vele. Legalábbis a szálakat mozgató Catherine Tramell (Sharon Stone) szerint, aki új terepen új eszközökkel dolgozik: a jégcsákányt furfangos drogkoktélra, a kiherélésre kiszemelt rendőrnyomozót (szintén terhelt múltú) pszichiáterre (David Morrissey - Corelli kapitány mandolinja), Kim Novak ruhatárát idéző hacukáit pedig még dögösebb darabokra cseréli. A valóság és fikció különös keverékében élő tollforgató sorozatgyilkos most is a közönség és a többi szereplő furfangos kijátszásával szedi áldozatait, csakhogy London high-tech világában sajnos az ágyjelenetek koreográfiája is hűvösen pontos, ráadásul az évek múlása sem Catherine-nek kedvez, legfeljebb plasztikai háziorvosának. 
 
A szabályos és élvezetes iparosmunkáiról ismert Michael Caton-Jones (Memphis Belle, Rob Roy, Az igazság órája) rendezése nem okoz csalódást az erotikus thrillerek kedvelőinek, Sharon Stone arcjátéka is gazdagabb (egy ránccal), Morrissey felér egy depressziós Colin Firth-szel, az operatőr Pados Gyula pedig bebizonyítja, hogy a magyar szem mindennél jobban vetkőztet!
csmozi
2006.04.03
|
Basic Instinct 2
amerikai-angol-német-spanyol thriller, 114 perc, 2006
Catherine Tramell írónő megint terepmunkán van: ezúttal Londonban teszi pokollá egy pszichiáter életét, de persze közben kicsit meg is édesíti azt. Szex, kegyelem, gyengeelméjűség.
Forgalmazza: Intersonic


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
18:15
A kis boszorkány
német fantáziafilm, 2018
18:15
Kitervelt románc
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:40
Kong: Koponya-sziget
amerikai akciófilm, 2017
18:40
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:40
Páros mellékhatás
amerikai vígjáték, 2009 (ism.)
Balatoni ajánlónk bióban! Badacsonyi futás (meg még sok más helyszínen is), gyenesdiási VW bogártalálkozó, Iszkiri zenekar a siófoki Plázson, Zamárdi B-my-lake és még sok sok program! #badacsony #dulorefutunk #iszkirizenekar #karavankemping #gyenesdias ##vwbogár #bogártalálkozó #bmylake
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.