Elemi ösztön 2.

olvasói
(0)
Nincs elemibb ösztön a filmgyártásban, mint egy kasszasiker folytatásának leforgatása. A Hollywoodba szakadt holland sztárrendező, Paul Verhoeven 1992-es klasszikusa nemcsak azért él máig is élénken emlékezetünkben, mert Sharon Stone lassan és megfontoltan tárogatja benne combjait, hanem mert Verhoeven rendezése a fülledt erotikával erősített feszültségteremtés magasiskolája, mely egyszerre idézi meg Hitchcock Vertigóját és gondolja újra a rendező egy korábbi otthoni filmjét, A negyedik férfit.
Újragondolás az Elemi ösztön 2. is, a kockázatfüggő nimfomán antihősnő és a járulékos figurák áthelyezése Londonba, ahol a felső tízezer legalább olyan vidáman lubickol a javakban, mint a szexnegyedek munkaadói vagy a sztárfocisták, és a lelke mélyén mindenki arra vágyik, hogy egy vonzó szőke írónő a nyakára szorítsa a bőrövet, és kéjnyögések közepette végezzen vele. Legalábbis a szálakat mozgató Catherine Tramell (Sharon Stone) szerint, aki új terepen új eszközökkel dolgozik: a jégcsákányt furfangos drogkoktélra, a kiherélésre kiszemelt rendőrnyomozót (szintén terhelt múltú) pszichiáterre (David Morrissey - Corelli kapitány mandolinja), Kim Novak ruhatárát idéző hacukáit pedig még dögösebb darabokra cseréli. A valóság és fikció különös keverékében élő tollforgató sorozatgyilkos most is a közönség és a többi szereplő furfangos kijátszásával szedi áldozatait, csakhogy London high-tech világában sajnos az ágyjelenetek koreográfiája is hűvösen pontos, ráadásul az évek múlása sem Catherine-nek kedvez, legfeljebb plasztikai háziorvosának. 
 
A szabályos és élvezetes iparosmunkáiról ismert Michael Caton-Jones (Memphis Belle, Rob Roy, Az igazság órája) rendezése nem okoz csalódást az erotikus thrillerek kedvelőinek, Sharon Stone arcjátéka is gazdagabb (egy ránccal), Morrissey felér egy depressziós Colin Firth-szel, az operatőr Pados Gyula pedig bebizonyítja, hogy a magyar szem mindennél jobban vetkőztet!
csmozi
2006.04.03
|
Basic Instinct 2
amerikai-angol-német-spanyol thriller, 114 perc, 2006
Catherine Tramell írónő megint terepmunkán van: ezúttal Londonban teszi pokollá egy pszichiáter életét, de persze közben kicsit meg is édesíti azt. Szex, kegyelem, gyengeelméjűség.
Forgalmazza: Intersonic


Film premierek

Látomás

francia-japán filmdráma, 109 perc, 2018

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983

Mia és a fehér oroszlán

dél-afrikai-francia-német családi film, 98 perc, 2018

Interjú Istennel

amerikai misztikus dráma, 97 perc, 2018

Hotel Mumbai

amerikai-ausztrál történelmi dráma, 125 perc, 2018

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

amerikai-svájci dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Egy nő fogságban

magyar dokumentumfilm, 89 perc, 2018

A gyászoló asszony átka

amerikai horror, 93 perc, 2019

Csodapark

amerikai-spanyol animációs film, 85 perc, 2019
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
18:05
Férfias játékok
amerikai akciófilm, 1992
18:10
Igazából szerelem
angol-amerikai romantikus vígjáték, 2003
18:10
Női szívek
német vígjáték, 2014
18:15
Kutyák szigete
amerikai fantáziafilm, 2018
18:25
Pi élete
amerikai kalandfilm, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.