Elemi ösztön 2.

est.hu:
4/10
|
olvasói
7/10 (4)
Bár az Oscar-díj már jó ideje elvesztette tekintélyét, az Arany Málna-díj a mai napig mérvadó értékmérő egységnek bizonyul. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a szóban forgó mű a legrosszabb film, folytatás és forgatókönyv díját egyaránt elnyerte. Mint ahogy – bármily fájó ezt leírni - Sharon Stone-nak is joggal ítélték oda a legrosszabb színésznőnek járó díjat.
Bár mindez már akkor borítékolható volt, mikor a bevezetőképsorokon megjelent a felirat, miszerint „produced by Andrew G. Vajna”. Márpedig a kilencvenes évek közepe óta ennél megbízhatóbb jel aligha vetítheti előre az adott produkció sanyarú sorsát. A végeredmény azonban - tekintettel elődje klasszikus mivoltára - még ennek fényében is kiábrándító.
 
A szolidan nimfomán írónőt ezúttal is egy kéjgyilkosság gyanújával veszik őrizetbe, a rendőrség pedig Michael Glass pszichiáterre bízza a nő elmeállapotának feltérképezését. Catherine Tremel azonban ismét beveti a mágikus rombuszt, és beszippantja vele a doktor urat. Mindez biztatóan hangzik, csakhogy Sharon Stone az első másodperctől fogva olyannyira túljátssza a szerepét, hogy erotikus képzelgések helyett kedvünk lenne Whiskassal kínálni, majd a padlásra zárni őt. Aztán itt van nekünk az ún. jóképű alfahím szerepében David Morrisey, akinek kifejező arcvonásain komplett fenyőerdőket lehetne felhasogatni. A legendát végezetülminden idők egyik legzagyvább és legbénább csavarjával operáló forgatókönyvedózerolja porba. 
 
 
 
 
kirsch
2009.06.02
|
Basic Instinct 2
amerikai-angol-német-spanyol thriller, 114 perc, 2006
Catherine Tramell írónő megint terepmunkán van: ezúttal Londonban teszi pokollá egy pszichiáter életét, de persze közben kicsit meg is édesíti azt. Szex, kegyelem, gyengeelméjűség.
Forgalmazza: Intersonic
(5 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Lesz ez még jobb
német dráma, 2015
18:35
A tél hercege
amerikai romantikus film, 2017
18:50
Agglegények
amerikai vígjáték, 2017
18:55
Kontroll nélkül
angol akcióthriller, 2014
18:55
A Bourne-csapda
amerikai thriller, 2004
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
14:55
A Lármás család
II. évad, 214. rész: Room with a Feud
14:57
Badanamu Pop
I. évad, 15. rész
15:00
Sam, a tűzoltó - 8. évad
angol rajzfilmsorozat, A nagy tengerimalac-mentés, 2011
15:00
Állati küldetés
IV. évad, 4. rész: Tobzoska mentés
15:00
Bogyó és Babóca
III. évad, 2. rész
Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.