Tűzfal

olvasói
(0)
Ha az egész világ kerül veszélybe, rendszerint több jelentkező is akad, aki elbánik a gonoszokkal, de ha a gazemberek az átlag amerikai család békéjét is veszélyeztetik, akkor a filmproducerek mindig Harrison Fordot hívják.
Fordon látszik, hogy nehéz felbosszantani, meg hogy van sütnivalója és a korához képest nincs is rossz kondiban, szóval ideális erre a skatulyaszerepre, amit oly sok variációban lehet eljátszani. Na jó, nem olyan sok verzióban, de a Tűzfal azért kínál néhány meglepetést. Elsőként megismerhetjük egy közepes méretű bank aggódó biztonsági szakértőjét, akinek először csak egy fúzió miatt kell izzadnia, ám hamarosan ennél sokkal komolyabb gondok elé nézhet. Egy jól felszerelt banda foglalja el otthonát, és családját túszként használva arra kényszerítik, hogy pár milliót utaljon át néhány kajmán-szigeteki számlára. A legtöbb bérből és fizetésből élő tisztviselő habozás nélkül engedelmeskedne, talán még örülne is, hogy kiszúrhat főnökeivel, de a mi Harrisonunkat nem ilyen fából faragták. 
 
Találékony hősünk ugyan jó darabig lépéshátrányban marad gátlástalan, angol akcentusú ellenfelével szemben - mit is csinálnának Hollywoodban a külföldi akcentusok nélkül? -, ám az elejétől fogva világos, kinek szilárdabb az erkölcsi világképe! Igaz, a rosszfiú szerepében Paul Bettany mindent megtesz, hogy megnehezítse a dolgot, de a végére ő is belefárad az amerikai értékrend kikezdésébe! A meglehetősen feszült és sokáig nagyon tempós mozi a tényleg tök átlagos család mellett némi hozzáadott értékként még egy csúnyácska, de vicces titkárnőt is felvonultat, aki lelkes ügyetlenkedésével képes némi humort is csempészni a történetbe. Az ugyan némi stílustörés, hogy egy ilyen agyas film végén a puszta erőszak dönti el a végeredményt, de csitt, többet nem árulhatok el!
Vízer
2006.04.03
|
Firewall
amerikai thriller, 105 perc, 2006
Hardverrel jól ellátott rablók kényszerítik az átlagos amerikai apát némi szoftvercsalásra, de emberükre akadnak. Klasszikus Harrison Ford-mozi sok akcióval és ráadásként némi humorral.
Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
18:40
A túlélő
amerikai háborús film, 2013
18:40
A függetlenség napja: Feltámadás
amerikai sci-fi akciófilm, 2016
18:45
Az U.N.C.L.E. embere
amerikai akcióvígjáték, 2015
18:50
A szépész és a szörnyeteg
amerikai vígjáték, 1997
18:55
A nagy balhé
hongkongi akciófilm, 1983
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.