V mint vérbosszú

olvasói
6/10 (3)
Minden bájos, törékeny hollywoodi színésznő életében eljön a pillanat, amikor kemény, de dögös szerepet kell vállalnia. Natalie Portmanre most került sor, de kopaszon és keményen is jól nyomja - bár ő mindent jól nyom!
Kis pontosításként: a V mint vérbosszú igazi főszereplője egy álarcos figura, bizonyos V, aki egy elképzelt jövő Londonját terrorizáló fasisztoid diktatúra embereit terrorizálja egy dupla csavarral. V egy Guy Fawkes nevű merénylő álarcát viseli, aki 1605. november 5-én - a dátum fontos! - a levegőbe akarta repíteni a brit parlamentet, így Zorró és az Operaház fantomjának vonásait egyesítő hősünknek is logikus módszere a robbantgatás. A szép és tágra nyílt szemű leányzó úgy keveredik a történetbe, hogy a rendszer pribékjei éppen molesztálnák, amikor az álarcos segítségére siet, így hamarost egymás kényszerű szövetségeseivé válnak. V pontos dátumot tűz ki a rendszer megbuktatására - találják ki, hányadikát! -, és miközben a nagyjából becsületes rendőrség utána nyomoz, egyre sötétebb titkok derülnek napfényre a diktatúra vezetőiről. És nemsokára megindul a V mint végső vagdalkozás! 
 
Aranyos, ahogy arrafelé elképzelik a kőkemény diktatúrát, ahol nem lehet igazi vajat kapni, de a film így is elég sötét képet fest az elképzelt jövőről. Ez nyilván a Wachowski testvérek V mint védjegye a Mátrix óta, akik ezúttal csak a forgatókönyvet jegyezték, amelyet nem mellesleg egy képregény adaptálásával hoztak össze. És a film hoz is mindent, amit a műfaj megkövetel, vagyis V mint velejéig gonosz gazfickókat és roppant egyszerű V mint világnézetet, ami sokat levon a mű élvezhetőségéből, legalábbis errefelé K-Európában. A többi rendben van, úgyis mint akció, színészek, díszletek és persze a pirotechnika. Ami pedig Natalie Portmant illeti, a közeljövőben sem lesz belőle akcióhős, de talán jobb is ez így.
V mint Vízer
2006.04.19
|
V for Vendetta
amerikai-német politikai thriller, 132 perc, 2005
Képregényalapú antiutópia a jövő Nagy-Britanniájáról, ahol dúl a fasizmus, és csak egy rejtélyes maszkos ember veheti fel a harcot a hatalommal, meg persze egy kopasz csaj.
Rendező:

James McTeigue

Színész:

Natalie Portman
(Evey)

Hugo Weaving
(V)

Stephen Rea
(Finch)

Stephen Fry
(Deitrich)

John Hurt
(Adam Sutler)

Tim Pigott-Smith
(Creedy)

Rupert Graves
(Dominic)

Roger Allam
(Lewis Prothero)

Ben Miles
(Dascomb)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
18:10
A Da Vinci-kód
amerikai thriller, 2006
18:10
A nyughatatlan
amerikai dráma, 2005
18:15
A nő, aki előttünk jár
amerikai film, 2017
18:30
A 22-es csapdája
amerikai háborús film, 1970
18:45
Galaktikus támadás
amerikai sci-fi, 1996
Balatoni ajánlónk bióban! Badacsonyi futás (meg még sok más helyszínen is), gyenesdiási VW bogártalálkozó, Iszkiri zenekar a siófoki Plázson, Zamárdi B-my-lake és még sok sok program! #badacsony #dulorefutunk #iszkirizenekar #karavankemping #gyenesdias ##vwbogár #bogártalálkozó #bmylake
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.