Underworld: Evolúció

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (28)
Tévedés ne essék, az Underworld második részét csak azért ajánljuk, mert nagyon jól néz ki, és mert akárcsak az első részt, kis hazánkban forgatták, jól felismerhető budapesti helyszínekkel - a kettő pedig nyilván összefügg egymással.
Az Interjú a vámpírral, a Penge vagy a Coppola-féle Drakula óta tudjuk, hogy a vámpírok nem vérengző, velejükig gonosz fenevadak, hanem meg nem értett, melegségre vágyó, vagy éppen vagány, bevállalós buliarcok - csak régen rossz volt a sajtójuk. A Selene nevű vámpírlány sem az emberi faj ellensége, noha a nagy nemzetközi vámpírszövetség(!?) első számú gyilkosa és végrehajtója, hanem a vérfarkasok rettegett likvidálója - de pocsék lenne, ha tényleg ennyi vérszívó és húsmarcangoló járna odakint -, ám az előző rész végén megismerkedett a félig vámpír, félig vérfarkas Michael Corvinnal, és segítségével megtért, majd megölte áruló főnökét, amiért logikusan menekülnie kellett.
 
Ám a latexban is szexi, no és halálos Selene most visszatér, hogy rendet vágjon, és új veszéllyel kell megküzdenie: meg kell mentenie a világot egy felbosszantott vámpírfiókától, Marcus Corvinustól - azért lehet, hogy a Corvinus nevet a magyar államnak le kellett volna védetnie, de ez csak egy futó gondolat -, aki zavaros családi ügyeinek rendezése mellett a fennálló status quo-n is változtatna némiképp. Most is Kate Beckinsale (Pearl Harbor, Van Helsing) az abszolút főszereplő, amin nincs mit csodálkozni, hiszen ő a rendező csaja, de a film legjobb alakítását kétségkívül Marcus Corvinus, vagyis a skót Tony Curran nyújtja. Curran brillírozik, miközben karaktere nem elvetemült, csak a végsőkig elkeseredett - ráadásul hatalmas karmokban végződő szárnyaival tényleg elég félelmetesen néz ki.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.08.22
|
Underworld: Evolution
amerikai fantasy, 106 perc, 2006
Selena, a vámpírlány tovább küzd a vérfarkasok és a családja múltját beárnyékoló sötét összeesküvés ellen. Budapest után az Underworld folytatásában az erdőké és tömlöcöké a főszerep, meg persze a minden korábbinál dögösebb Beckinsale kisasszonyé!
Rendező:

Len Wiseman

Színész:

Kate Beckinsale
(Selene)

Scott Speedman
(Michael)

Bill Nighy
(Viktor)

Görög Zita
(Amelia)

Tony Curran
(Marcus)

Derek Jacobi
(Corvinus)

Steven Mackintosh
(Tanis)

Shane Brolly
(Kraven)

Sophia Myles
(Erika)

Forgalmazza: SPI
(4 kép)


Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
18:20
Atomcsapda
amerikai-angol-német-kanadai akció-thriller, 2002
18:45
Parker
amerikai akciófilm, 2013
18:50
Én, Pán Péter
amerikai filmdráma, 2004
18:55
Szívem csücskei
amerikai vígjáték, 2005
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
12:30
Trollok - A dallam szól tovább
I. évad, 4. rész: Bergenlabda
12:30
Megtáncoltatott múlt
4. rész: 427
12:30
Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal
osztrák-japán rajzfilm-sorozat, 29. rész
12:31
Chuggington
I. évad, 17. rész
12:31
Ben 10
2016, III. évad, 232. rész: Nem kedvellek
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.