Álomturné

olvasói
(0)
Van egy zenekar, Nemadomfel a neve, az elmúlt években több tucat koncertet adott köztereken és szórakozóhelyeken. Kérdezhetnénk: mi ebben a rendkívüli? Semmi. Hacsak az nem, hogy a zenekar tagjai mentális fogyatékkal élő fiatalok. Az Álomturné című
Szekeres Csaba rendező és Gáspár Judit szerkesztő munkájának legnagyobb érdeme, hogy közhelyek és érzelgősség nélkül, a témával kapcsolatban olyannyira megszokott finomkodás csapdáit jobbára kikerülve mutatja be néhány fiatal nagy kalandját. Az Álomturné fikciós elemekkel is dolgozó dokumentumfilm, de a műfaji besorolás a legkevésbé fontos kérdése. Megismerünk egy csapat (többségében Down-kóros) fiatalt, akik a hétköznapok unalmából kitörve zenekart alapítanak, illetve egyik tagjuk vezetésével különleges álomturnéra indulnak.  
 
 
A film egyszerű élethelyzeteket, játékos pillanatokat és megindító vallomásokat követ végig: a csapat tagjai eljutnak Horvátországba a tengerpartra, felidézik gyermekkori emlékeiket, elmesélik álmaikat, zenélnek a négyes villamos megállójában, aluljárókban és koncerttermekben. Banális, jól ismert slágereket énekelnek lelkesen és őszintén. A slágerszövegek álomvilága azonban az ő előadásukban hirtelen egész furcsán, másképp tűnik elénk. Szokatlan és játékos csoportterápia ez, melynek során megismerünk néhány nehéz sorsú fiatalt, akikben életerő, szomorúság és játékosság keveredik. Az Álomturné az ő történetük, pontosabban az ő élményeik története. Együtt-érző film: finom és humoros, anélkül, hogy finomkodó vagy poénkodó lenne. 
gorcsev
2006.05.18
|
magyar dokumentumfilm, 60 perc, 2005
Egy értelmi sérült zenészcsapat csodálatos kalandjai egy tengerparti kisvárosban. Fikciós dokumentumfilm nem hétköznapi emberekről.
Rendező:

Szekeres Csaba

(5 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.