Bűnvadászok

est.hu:
9/10
|
olvasói
7/10 (18)
Az első Terence Hill- és Bud Spencer-film, amit láttam, a Kincs, ami nincs volt: szerelem első látásra. Hétéves lehettem, akkoriban kezdték játszani a magyar mozik, aztán a tévé is a két bunyós klasszikusait.
A Giuseppe Colizzi, Enzo Barboni és Sergio Corbucci által rendezett könnyed hangvételű, humoros és pörgős Hill–Spencer-filmeknek hatalmas kultusza lett itthon a nyolcvanas–kilencvenes évek fordulóján, a fiúk a suliban menőzésből mindig a két jómadarat idézték, a lányok pedig róluk álmodoztak. Valószínűleg nagyrészt a nosztalgia az oka, hogy ezeket a spagettiwestern helyébe lépő, vicces-pofozkodós filmeket minden naivitásuk és a mai szemmel már kicsit bénának ható bunyós jelenetek ellenére képtelen vagyok nem szeretni. Így van ez a Bűnvadászokkal is, amit a kedvenc Hill–Spencer-mozijainkkal együtt most újranézhetünk október 30-án a Corvinban, az egész napos Bud Spencer–Terence Hill Filmünnepen, de önállóan is műsoron lesz. 
 
zsinora
2016.10.27
|
I due superpiedi quasi piatti
olasz akcióvígjáték, 115 perc, 1976
Matt Kirby és Wilbur Wals munkát keres a kikötőben. Sápot azonban nem hajlandók adni a felügyelőnek, minek következtében kis nézeteltérésük támad. Később bankot akarnak rabolni, de rendőrök lesznek, s ebben a minőségben visszatérnek a kikötőbe...
Rendező:

Enzo Barboni

Színész:

Bud Spencer
(Wilbur Walsh)

Terence Hill
(Matt Kirby)

David Huddleston
(McBride kapitány)

Luciano Catenacci
(Fred Cline)

April Clough
(Angie Crawford)

Forgalmazza: Cinenuovo
Bemutató: 2016. november 3.
(17 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.