Tisztán és józanul

olvasói
8/10 (3)
No, ambivalencica film ez, mert amilyen jól (művésziesen dekadens, na!) kezdődik - a leírtak szerint, ami viszont nem mindig készpénz - annyira demagóg embernevelésnek tűnik a végére, amit viszont szeret az erős amerikai.
Ez nekem a benyomásom, pláne, ha az okoskodó Freemanre gondolok. Ja, a Keaton meg jó züllött, azt is tudjuk. Szóval, az alkoholista és drogfüggő Daryl Poynter ingatlanügynök egy reggel arra ébred, hogy egy kokain-túladagolásban meghalt nő fekszik mellette az ágyban. Biztosan valami szédült nagy házat adott el a szentem. Nem sokkal később telefonálnak a munkahelyéről, hogy az egyik ügyleténél nagyobb pénzösszeg hiányzik, ezért Daryl jobbnak látja, ha eltűnik egy időre. Úgy dönt, befekszik egy kórházba elvonókúrára, de nem megváltozott magatartásformája miatt, inkább elbújni a rendőrség és a problémák elől. A csoportterápiát is semmibe veszi, gúnyt űz kezelőorvosából, valljuk be, ez szintén ujjgyakorlat lehetett Michael Keaton számára.  
 
Csodálatos, de viselkedése miatt elküldik az intézetből, mert Amerikában sem néznek el mindent a szenvedélybetegeknek. Boldogan lép ki a kórház ajtaján, ám hamarosan rájön, hogy nincs hová és kihez mennie, ezért visszatér a hasonló sorsú betegek közé. Itt találkozik Craiggel, aki korábban maga is drogfüggő volt, és átlát minden trükkön, amit Daryl megpróbál bevetni, és itt kezdődhet el - természetesen csak sejtésem szerint - a film lejtése is, mivel megpróbál tisztességes amerikait nevelni a nézőből. 
 
háopépé
2006.05.04
|
Clean and Sober
amerikai filmdráma, 124 perc, 1988
(11 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.