Hannibal

olvasói
9/10 (46)
Az igazság az, hogy Scotty legendás filmjeit sem kedvelem nagyon, bizony, még a Szárnyasat sem, de a G. I. Jane óta egyenesen csulát köpök a fejére, ha találkozunk. Lynch-hez, és Stone-hoz hasonlóan a túlértékelt ripacs kategóriába sorolom őt, még akkor is, ha szakemberként minden bizonnyal alkotott jó pillanatokat is.
Életműnek pár jelenet sovány. Azon, hogy egy sikeres film második része szar, nem csodálkozom, kevés kivétel erősíti ezt a szabályt. Ezt a mozit viszont valószínűleg kizárólag a Bárányok hallgatnak Oscaros sikere, és az emiatt remélhető bevétel mozgatta, vagy hozta létre, egyáltalán. A történet szerint a „világ legrémesebb gonosztevője”, Hannibal Lecter megszökött, és Firenzében éli a jómódúak boldog életét, mint főállású szépérzékű. Néha megeszik egy embert, bort iszik rá, és filozofálgat, ennyi. Egyik korábbi, életben maradt, ám világcsúfosan elmaszkírozott áldozata, a gyakorlatilag emberi roncsként vegetáló milliomos, Mason Verger bosszúra éhesen kutatja a vérszomjas doktort.  
 
 
Elintézi, hogy - az egy tanú felbukkanását követően ismét lámpafénybe került - Lecter ügyével az a Clarice Starling ügynök foglalkozzon, aki egyedüliként Amerikába tudja csalogatni a rejtélyesen eltűnt doktort. Mivel a művelt gonosztevő fordított módon pozitív főhősként tengeti karakterét, sejtelmesen nyitva hagyom a kérdést, sikerül-e elfogni őt, de nem. Sajnos a film semmilyen kritériumnak nem felel meg, thrillernek kevés belé a lélek, a horror filmszakmai követelményei hiányoznak, kriminek meg egyszerűen bugyuta hülyeség. Hopkinsnak viszont jól áll a filozofikusan ábrándozó, gonosz nézésű öreg, de Garyt sajnos már nem lehet felismerni a maszk miatt, Liottára meg nem is emlékszem. Csak azoknak ajánlom, akik neve senki.  
 
 
háopépé
2006.05.26
|
Hannibal
amerikai-angol thriller, 131 perc, 2001
Rendező:

Ridley Scott

Színész:

Anthony Hopkins
(Hannibal Lecter)

Julianne Moore
(Clarice Starling)

Gary Oldman
(Mason Verger)

Ray Liotta
(Paul Krendler)

Frankie Faison
(Barney)

Giancarlo Giannini
(Rinaldo Pazzi)

Francesca Neri
(Allegra Pazzi)

Zeljko Ivanek
(Dr. Cordell Doemling)

David Andrews
(Pearsall ügynök)

(13 kép)


Filmek a TV-ben
18:05
Felhőatlasz
amerikai-német fantasy, 2012
18:20
Az utolsó fa
angol film, 2019
18:45
Felforgatókönyv
amerikai vígjáték, 2006
18:55
Érkezés
amerikai sci-fi, 2016
18:55
Iván
szlovén film, 2017
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:02
Monchhichi
I. évad, 26. rész
04:05
Gumball csodálatos világa
2011, II. évad, 291. rész: A póni
04:06
Bonbon és Bentley
2018, I. évad, 64. rész: Koldusból strucc
04:10
Game Shakers
II. évad, 204. rész: Programkód-zavar
04:10
Garfield és barátai
amerikai animációs sorozat (ism.)
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.