Verdák

olvasói
9/10 (348)
Ha a Nyócker alkotói a 67-es útról készítenének filmet, biztosan Cipőkkel játszatnák el az összes szerepet, Amerikában azonban a 66-os út a nyerő, és egyértelműen autók villannak a jenkik eszébe, ha az államokat átszelő Route 66 a téma.
Az utóbbi másfél évtizedben sikert sikerre halmozó (Toy Story 1-2., Szörny Rt., Némó nyomában) Pixar Filmstúdió alapító-főrendezője, John Lasseter ráadásul rajong az autókért, így most padlógázzal törhet ki a gyerekszobából, a hangyabolyból, a sikolygyárból, az akváriumból és a szuperhősök családjából. 
 
A Verdák bolygója első látásra egy kínai kisfiú szülinap előtti álmára emlékeztet: a Földet kizárólag autók népesítik be, akik többnyire emberi jegyeket viselnek, szemük pedig szélvédőjükön található. A korábbi Pixar-filmekhez hasonlóan most is egy párhuzamos világban járunk tehát, ahol Mások életét vizsgálva Magunkra ismerhetünk, és ahol természetesen mindenki rajong az autóversenyért. Különösen igaz ez Villám McQueenre, a Szelep Kupa legújabb favoritjára, aki rövid idő alatt a leggyorsabbak közé küzdötte fel magát. Akár a mesékben, Villám életében is egy végső próbatétel előzi meg a boldog győzelmet, csakhogy - akár a filmekben - ezt a bizonyos próbát nem csak a pályán kell kiállnia. Amikor a döntő küzdelemre igyekvő McQueen Kipufogó-fürdőben, egy poros kisvárosban ragad a 66-os út mentén, először menekülni akar, de hamar megszereti a városka esetlen lakóit, és a kisebb fordulatszámú életet - meg persze egy Porsche popsiját. 
 
A bájos történet mellé ezúttal is a Pixartól megszokott igényesség jár: a hátterek és fényvisszaverő felületek kidolgozottsága megdöbbentő, a tempó észvesztő - a nézőben felszökik az érzelmi olajpumpa. 
csmozi
2006.06.08
|
Cars
amerikai animációs film, 116 perc, 2006
Tanulságos történet a fiatal és zabolátlan versenyautóról, Villám McQueenről, aki nagy versenye előtt egy karburátor háta mögötti kisvárosban ragad. Száguldás, verdák és szerelem Pixar módra!
Rendező:

John Lasseter

Forgalmazza: Fórum Hungary
(9 kép)


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
18:10
18:15
Fivérek
holland film, 2017
18:20
Sirály
amerikai vígjáték, 2018
18:20
Ed Wood
amerikai életrajzi film, 1994
18:30
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akcióvígjáték, 1995
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.