Verdák

olvasói
9/10 (348)
Ha a Nyócker alkotói a 67-es útról készítenének filmet, biztosan Cipőkkel játszatnák el az összes szerepet, Amerikában azonban a 66-os út a nyerő, és egyértelműen autók villannak a jenkik eszébe, ha az államokat átszelő Route 66 a téma.
Az utóbbi másfél évtizedben sikert sikerre halmozó (Toy Story 1-2., Szörny Rt., Némó nyomában) Pixar Filmstúdió alapító-főrendezője, John Lasseter ráadásul rajong az autókért, így most padlógázzal törhet ki a gyerekszobából, a hangyabolyból, a sikolygyárból, az akváriumból és a szuperhősök családjából. 
 
A Verdák bolygója első látásra egy kínai kisfiú szülinap előtti álmára emlékeztet: a Földet kizárólag autók népesítik be, akik többnyire emberi jegyeket viselnek, szemük pedig szélvédőjükön található. A korábbi Pixar-filmekhez hasonlóan most is egy párhuzamos világban járunk tehát, ahol Mások életét vizsgálva Magunkra ismerhetünk, és ahol természetesen mindenki rajong az autóversenyért. Különösen igaz ez Villám McQueenre, a Szelep Kupa legújabb favoritjára, aki rövid idő alatt a leggyorsabbak közé küzdötte fel magát. Akár a mesékben, Villám életében is egy végső próbatétel előzi meg a boldog győzelmet, csakhogy - akár a filmekben - ezt a bizonyos próbát nem csak a pályán kell kiállnia. Amikor a döntő küzdelemre igyekvő McQueen Kipufogó-fürdőben, egy poros kisvárosban ragad a 66-os út mentén, először menekülni akar, de hamar megszereti a városka esetlen lakóit, és a kisebb fordulatszámú életet - meg persze egy Porsche popsiját. 
 
A bájos történet mellé ezúttal is a Pixartól megszokott igényesség jár: a hátterek és fényvisszaverő felületek kidolgozottsága megdöbbentő, a tempó észvesztő - a nézőben felszökik az érzelmi olajpumpa. 
csmozi
2006.06.08
|
Cars
amerikai animációs film, 116 perc, 2006
Tanulságos történet a fiatal és zabolátlan versenyautóról, Villám McQueenről, aki nagy versenye előtt egy karburátor háta mögötti kisvárosban ragad. Száguldás, verdák és szerelem Pixar módra!
Rendező:

John Lasseter

Forgalmazza: Fórum Hungary
(9 kép)


Film premierek

Judy

angol életrajzi dráma, 118 perc, 2019

Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk

amerikai akcióvígjáték, 123 perc, 2020

Amanda

francia filmdráma, 107 perc, 2018

A bőrömben

angol filmdráma, 101 perc, 2018

Dolittle

amerikai családi film, 106 perc, 2020
Játék
A tavalyi nagy siker után a Budapest Varieté idén a Káprázat és Humor című új műsorával jelentkezik.
Filmek a TV-ben
18:10
Akaratlanul nagymama
osztrák film, 2012
18:20
Haverok harca
amerikai vígjáték, 2018
18:25
Star Trek
amerikai-német akció sci-fi, 2009
18:40
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akcióvígjáték, 1995
18:45
A rendőrsztori folytatódik
hongkongi akciófilm, 1988
Rebellions (F): két kiemelkedő fúvós, egy francia és egy amerikai zenél a demokráciához vezető szabadságharcok, zendülések és forradalmak hangjain. Ma este a BMC-ben @budapestmusiccenter #bmc #budapestmusiccentre #rebellionsmusic @sylvainrifflet @jonirabagon #szaxofon #fuvosok #rezfuvosok #klarinet #jazzajanlo #zeneajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.