Don Juan deMarco

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (1)
Ugyebár nem ez az egyetlen produkció a Brando-Depp páros főszereplésével, mely ugyan maximálisan rászolgált volna, mégsem lett igazán nagy durranás. A Halál ára esetében valahol érthető a dolog, hiszen egy művészfilm-jellegű százperces tortúra nem feltétlenül a popcornzabáló nem feltétlenül a nagyközönség szájíze szerint készült.
A Don Juan De Marco azonban a legkevésbé sem rétegfilm, ugyanakkor filozofikus eszmefuttatásainak megfejtéséhez sem kell SZTK-keretes szemüveget, molyirtó szagú garbót és őszülő szakállat hordanunk. Ugyanakkor sem a rendezés, sem a színészi játék nem hagy kívánnivalót maga után. (Utóbbi hogyan is hagyhatna!) Innentől fogva tehát egy méltatlanul alulértékelt alkotásról értekezünk.  
12 méter magasan az úttest fölött, egy reklámtábla tetején fiatal férfi egyensúlyoz. Arcán maszk, bő köpenyt visel, kezében kardot forgat. Azt állítja, hogy ő Don Juan, a világ leghírhedtebb szeretője, több mint ezer nő elcsábítója. A zárt osztályra szállítva, Dr. Mickler kezdetben kételkedve hallgatja páciense hihetetlen történeteit, de később egyre inkább meggyőződik arról, hogy akár maga Don Juan is elmondhatná a páciens romantikus történeteit. 
kirsch
2009.10.01
|
Don Juan deMarco
amerikai romantikus vígjáték, 97 perc, 1995
Egy orvosnak hat napja van arra, hogy bebizonyítsa: egy magát Don Juannak mondó, labilis idegzetű fiatalember nem közveszélyes elmebeteg, csupán közveszélyes álmodozó. Dr. Brando és Don Depp jutalomjátéka!
Rendező:

Jeremy Leven

(8 kép)


Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.