Szerelemben, háborúban

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (4)
Hemingway ugyebár a minimalizmus eszközében volt maximalista, és vélhetőleg jóval előbb szegezett volna fegyvert saját homlokához, ha valamiféle ömlengős giccsparádéban emlékeztek volna meg rossz emlékű katonaéveiről.
Márpedig ezúttal nem kerülte el a végzet. Dacára annak, hogy Richard Attenborough színész-rendező nevéhez nem éppen felejthető művek kapcsolódnak. 
 
Észak-Olaszország, 1918. Az osztrák támadás dacára a világháború már a vége felé közeledik. Az amerikaiak olasz szövetségeseik kérésére vöröskeresztes ápolókat küldenek a háborús zónába, az önkéntes ápolónők között van Agnes von Kurowsky nővér. A térségben hol haditudósítóként, hol mentősofőrként teljesít szolgálatot a 18 éves Hemingway, aki a pergőtűztől sem riad meg, s előszeretettel látogat a frontvonalba. Amikor egy lövészárokba becsapódó gránát szinte mindenkit megöl körülötte, a súlyos sebet kapott Ernie tanúbizonyságát adja bátorságának és lélekjelenlétének: megmenti egy olasz katona életét. Kórházba kerülve ismerkedik meg a nála hét évvel idősebb Agnesszel, aki hősnek kijáró bánásmódban részesíti, a lány kegyeiért azonban mások is versengenek. Az Oscar-díjas Richard Attenborough nagyszabású, romantikus filmeposzában a helytállásnak, hősiességnek és szerelemnek emléket állítva idézi meg a múlt század egyik óriása, az itt még poétikusan ifjú Ernest Hemingway alakját. 
kirsch
2010.05.22
|
In Love and War
amerikai életrajzi film, 113 perc, 1996
(9 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.