Manitu bocskora

olvasói
(0)
Csaknem négy évtizede, hogy a kettészakadt Németország keleti és nyugati fele is sikerrel vetette bele magát az európai westernkészítés nemes vállalkozásába. Míg nyugaton Karl May indiánregényeinek szabad feldolgozásaiból indítottak sorozatot, addig keleten az imperializmus embertelenségét ecsetelő történelmi tanmeséket készítettek a hamar legendássá váló Gojko Mitic főszereplésével. A közös csupán annyi volt az NSZK és NDK indiánfilmjei között, hogy színes, szélesvásznú képeiken - takarékossági okokból - a kopár jugoszláv tájak szépségét zengték. Ideje volt hát, hogy az egyesült Németország is kimondja, mit gondol a Vadnyugat meghódításáról, és ennek érdekében ezúttal a spagettiwesternek hazájába, Spanyolországba mentek forgatni.


A kalandra a németek egyik legnépszerűbb komikusa, Bully Herbig vállalkozott - íróként, producerként, rendezőként és kettős főszereplőként. Ő alakítja ugyanis mind Winnetout, mind annak transzszexuális ikertestvérét, Abahachit, akik egy fertelmes összeesküvés közepébe csöppennek. A velejéig gonosz, és stílusosan fekete ruhás Santa Maria ugyanis a sosonok elrejtett kincsét, Manitu bocskorát akarja megszerezni, aminek a térképét a legkülönbözőbb izgalmas helyeken rejtőző darabokból kell összeállítani. Elindul hát a versenyfutás, de a történetről ennyi legyen is elég: igazi paródiához méltón a műfaj legközhelyesebb szituációi követik egymást szédítő iramban, persze csuromig kiforgatva és eszement poénokkal cifrázva.A Pro7-en futó tévéshow-jának gárdájával készült nonstop komédiázást Herbig szellemes képi ötletekkel tetézi, néhány jól irányzott beállítással pedig még kedvenc Sergio Leone-filmjei előtti tiszteletadásra is vetemedik. A Manitu bocskora Németországban a tavalyi év egyik legnagyobb sikere volt, és bár sokan valószínűleg fárasztónak találják ezt az ökörködést, minden esély megvan rá, hogy a film nálunk is rajongókra találjon.
nelson
2002.07.25
|
Der Schuh des Manitu
német vígjáték, 87 perc, 2001
rendező:

Michael Herbig

(5 kép)


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
23:00
Kelepce
amerikai krimi, 2012
23:00
Megtehetek bármit
angol sci-fi vígjáték, 2015
23:05
Aratók
dél-afrikai film, 2018
23:20
Szex az ex után
kanadai vígjáték, 2012
23:20
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.