Sodró lendület

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (10)
Az a szép a vígjáték műfajában, hogy szinte bármilyen közegben elképzelhető: óvodában, bíróságon, rendőrségen vagy kuplerájban, háborúban és békében, városban és a vadonban.
Elég néhány lökött karakter és valami ürügy ahhoz, hogy kibillentsük őket hétköznapi életükből, és már mehet is a tánc. Íme a karakterek, és íme az ürügy! Dan (a picike Seth Green alakításában) ugyan fiatal, sikeres orvos, mégis nehezen boldogul a külvilággal, lévén, hogy szinte mindentől retteg. Jerry (Matthew Lillard a Scooby Doo-filmekből) menedzser, viszont rettentően utálja az irodai munkát és ha tehetné, állandóan csak szörfölni menne. Tomról (Dax Shepard, a Punk'd állandó közreműködője) senki sem tudja, hogy miből él, de ő azt állítja, hogy motorokkal üzletel, és a nők döglenek érte. Amikor egy, az életet nagy kanállal habzsoló és nagy kalandor hírében álló barátjuk egy balesetben meghal, a srácok elhatározzák, hogy egy őrült kalanddal állítanak emléket néhai haverjuknak.
 
Elindulnak, hogy az oregoni vadonban megkeressék jut D. B. Cooper kincsét - ő ugyebár a gépeltérítő, aki vagy harminc éve egy rakás pénzt a testére kötözve kiugrott egy repülőből, és azóta sem akadt senki a nyomára (róla mintázták a Szökés egyik karakterét, mellesleg). A trió egy kenuval és jó sok önbizalommal vág neki az őrült túrának - és már az első kisebb zúgónál sikerül összetörniük a csónakot és elveszteniük minden felszerelésüket, vagyis csak egymásra számíthatnak. A maradék játékidőt aztán furcsa találkozások töltik ki jókora medvékkel, szőrös lányokkal, hegyi emberekkel és állig felfegyverzett fűtermelőkkel - és tapsoljuk meg a három főszereplőt, Dax Shepardot, Matthew Lillardot, és főleg a pici Seth Greent, mert ők maguk csinálták végig az összes kaszkadőrmutatványt! 

Forrás: Est.Tv Magazin
 
2008.12.04
|
Without a Paddle
amerikai vígjáték, 95 perc, 2004
Rendező:

Steven Brill

(12 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.