Szerelemtől sújtva

olvasói
7/10 (1)


A ház előtt taxi fékez, mosolygós, fiatal lány száll ki és hurcolkodik fel a lakásba. Nyaralásból érkezik haza, szerelmével töltött együtt egy hetet Velencében. Boldog és felszabadult, jókedvűen köszönti szomszédasszonyát és játékmackóját. Éva huszonnégy éves, egyedül él, nem sokat mozdul ki a lakásából, hisz csak azok a ritka napok éltetik, amikor nála majd húsz évvel idősebb szerelme meglátogatja.


Ez a néhány nap Velencében különös ajándék volt, kapcsolatuk amúgy szigorúan titkos - de milyen is legyen, elvégre több mint tíz éve kezdődött, amikor a tizenhárom éves, árva leányt Tibor, a család régi barátja, elcsábította. A férfinak felesége és két gyereke van, mégis kitart a titkos és bűnös viszony mellett; Éva életét pedig teljesen betölti ez az ígérgető, öntelt alak - senki nem számít, a lány egy barátnőjén és a mackóján kívül senkivel sem osztja meg a világát. Csak a lakás négy fala, az emlékek és az ígéretek: az áltatás és az álmodozás zárt terei...A rendező-operatőr Sas Tamás a Kalózok és a Rosszfiúk után visszatért első játékfilmje, a Presszó különleges kamarastílusához. A Presszó egyetlen, fix beállításból felvett szerelmi sokszöge után a Szerelemtől sújtva egyszereplős, zárt térben játszódó feszes kamaradráma, a film során jóformán csak a főszereplő, Éva jelenik meg, a többiek csak a hangjukkal vannak jelen. Komoly dramaturgiai és színészi kihívás ez, Kovács Patrícia azonban kiválóan oldja meg a feladatot, érzékeny hangulatváltásaival, képzelet és normalitás között egyensúlyozó játékával betölti a szerepet és a teret. A sztori ugyan nem nélkülözi a mesterkéltséget, a dramaturgia túlságosan rövidre zárt - az egyszerre nyomasztó és sejtelmes atmoszféra, az izgalmas alapötlet, és egyik legkiválóbb operatőrünk, Ragályi Elemér képei azonban érdekes mozikalandra csábítanak. Szerelemre hangolva - Szeretni bolondulásig - Szerelemtől sújtva: a különleges hangulatú, sajátos formavilágú szerelmi melodrámák sorozata egy magyar darabbal gazdagodott.
gorcsev
23 January 2003
|
Hungarian title: Szerelemtől sújtva
Hungarian drama, 94 min, 2002
Directed by:

Sas Tamás

Distributor: Budapest Film
(16 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Szo
25
18:05
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:10
Odd Thomas - A halottlátó
amerikai thriller, 2013
18:10
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:15
Pinokkió
olasz-német mesefilm, 2013
18:25
A púpos
olasz-német-francia filmdráma, 1997
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.