Las Bandidas

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (68)
Két harcos macánál csak két igazán dögös harcos maca mutat jobban a vásznon. Penélope Cruz és Salma Hayek közös szereplése egy filmben olyan hatást kelt, mintha Michelle Pfeiffer macskanője vagy a bikinis Pamela Anderson egy tükör előtt állva saját magát pofozgatná, és önnön kócos hajánál fogva taszítaná bele édes kis fejét egy spontán pocsolyába.
A Luc Besson által írt Las Bandidas nem konkrétan ezen a nyomvonalon halad - sokkal közelebb áll hozzá Louis Malle 1965-ös Viva Maria!-ja -, mégis bátran merít a csetlő-botló gagyihumor tárházából. 
 
Adott egy terjeszkedő New York-i bank, mely a múlt század elején egy velejéig romlott végrehajtót küld Mexikóba, hogy földeket kaparintson meg az új vasútvonal nyomvonala mentén. A gátlástalan Tyler Jackson (Dwight Yoakam) bele is kezd a munkába, csakhogy rossz helyen: lelövi a szegény parasztlány Maria (Cruz) apját, és megmérgezi a tehetős Don Diegót, a művelt és beképzelt Sara (Hayek) papáját. Több sem kell a csajoknak, azonnal egymásra találnak, egy profi bankrabló (Sam Shepard) segítségével kiképzik magukat, és kamatostul adják vissza a kölcsönt a jenkiknek. 
 
A nemcsak Sam Peckinpah mestermunkáihoz (Vad banda), de még a Zorro-filmek hitelességéhez képest is bohókás (ugyanakkor profin levezényelt) akciójelenetek között a két színésznő ügyesen játszadozik el a tucatdialógusokkal - akkor a legszebbek, amikor veszekszenek - és tesz nehezen feledhetővé egy-két bájos jelenetet, hogy az állandóan felpolcolt mellekről ne is beszéljünk... Viva Sara, Viva Maria! 
 
 
csmozi
2006.08.07
|
Bandidas
amerikai-francia-mexikói akcióvígjáték, 93 perc, 2006
A szegény parasztlány és a művelt örököslány bankokat rabol a századfordulós Mexikóban. Viva Maria! felturbózva, Luc Besson tollából.
Színész:

Penélope Cruz
(Maria Alvarez)

Salma Hayek
(Sara Sandoval)

Steve Zahn
(Quentin)

Dwight Yoakam
(Tyler Jackson)

Denis Arndt
(Ashe)

Sam Shepard
(Bill Buck)

Forgalmazza: SPI
(9 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
18:10
Fenyvesek úrnője 2.
német-osztrák romantikus dráma, 2013
18:15
Zuhanás a szerelembe
amerikai romantikus vígjáték, 1984
18:25
Garni-zóna
amerikai romantikus film, 1982
18:30
Pókember
amerikai akciófilm, 2002
18:35
Az oroszlánkirály
amerikai animációs film, 1994
Ma 15:00-től Zurgó együttes a Mesterségek Ünnepén, 21:00-től meg táncház velük! @mestersegekunnepe #mestersegekunnepe #zurgoegyuttes #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.