Öld meg Rómeót!

olvasói
10/10 (1)
Akciófilm az Oaklandet uraló kínai és fekete maffia harcáról: a konkurencia által felakasztott trónörökös bátyja meglóg a hongkongi börtönből, hogy mindenkit lekaratézva megteremtse az áhított békét.
A maffia Oaklandben is otthon érzi magát: fekete és kínai csoportok osztották fel a területet, és élnek egymás mellett békében, de többnyire békétlenségben. Az átmeneti idillnek akkor szakad vége, amikor felakasztva találják a kínai főnök fiát, aki, bár mihaszna, lusta egy fickó volt, és alkalmatlan a vezetésre, de azért mégiscsak trónörökösjelöltként tartották számon. A két banda vezetői persze rögtön megbeszélést tartanak, és biztosítják egymást jóakaratukról, de közben a konkurens csoport minél több tagjának likvidálására adnak ki parancsot. 
 
A helyzetet csak bonyolítja, hogy hirtelen megjelenik a kivégzett fiú bátyja, Han (Jet Li), aki eddig egy hongkongi börtönben kuksolt, s az évek alatt fantasztikus karatetudományát tökélyre fejlesztette. Az amerikai kultúrával való ismerkedése komikus jelenetek sorára ad lehetőséget (ez a filmnek jó), az viszont a keresztapáknak rossz, hogy a fiatalember a helyi hatalmi viszonyokat sem ismeri, s válogatás nélkül teszi el láb alól az embereket. Viszont a történet további folyása folytán világossá válik, hogy Han csak önkéntelen eszköz a valódi likvidátorok kezében: az öbölbeli telkekért folyik az igazi harc Isaac, a nyugdíjba készülő fekete vezér, a kínai nagyfőnök és a film egyetlen fehér szereplője, egy kömény ingatlanügynök között. Ahogy telnek a percek azonban, annál inkább válik izgalmassá a cselekmény, hiszen azt kell látnunk, hogy akit a történések urának hittünk, már régóta halott, s akkor Isaac gyönyörű lányáról még egy szót sem szóltunk...
 
Jackie Chan-es ütős-rúgós film az Öld meg Rómeót! (Rómeó egyébként annak a szereplőnek a gúnyneve, aki szerelmes lesz a fekete főnök lányába, de nem áruljuk el, hogy ki az), bár itt egy kicsit komolyabbra akarták venni a figurát. Az izgalom és az állandó feszültség, a gyönyörűen megkomponált és szépen bemutatott karatejelenetek okán gyorsan elrepül a majd' két, moziban töltött óra.
Kevin Bierstubner
2001.01.01
|
Romeo Must Die
amerikai akciófilm, 115 perc, 2000
Színész:

Jet Li
(Han Sing)

Aaliyah
(Trish O'Day)

Isaiah Washington
(Mac)

Russell Wong
(Kai)

Delroy Lindo
(Isaak O'Day)

Edoardo Ballerini
(Vincent Roth)

Anthony Anderson
(Maurice)

DMX
(Silk)

Matthew Harrison
(Dave)

(10 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:15
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi film, 2018
18:25
Fehér Isten
magyar filmdráma, 2014
18:45
Üvöltő szelek
angol-amerikai romantikus filmdráma, 1992
18:50
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.