A császárok klubja

olvasói
9/10 (6)
William Hundert a görög-római történelem professzora egy előkelő iskolában. Elveihez hű, szenvedélyes és nagyszerű tanár, aki generációk számára nyújtott az élethez elengedhetetlen tárgyi tudást és erkölcsi tartást. Ám egy napon váratlan ellenfelet kap a sorstól egy új diák személyében, aki egy helyi politikai potentát burokban cseperedő csemetéje, és – tán épp ezért – a vérében van a lázadás. A konfliktus a szokásos, éves Julius Caesar versenyen csúcsosodik ki, amikor a három legjobb diák megmérkőzhet a babérkoszorúért, és eldől, hogy ki lehet tagja a császárok klubjának. Ám ebben az évben Hundert kap olyan leckét az élettől, amely még negyed századdal később is kísérti.

|
The Emperor's Club
amerikai filmdráma, 109 perc, 2002
Az elit középiskola töritanára visszatér felnőtt tanítványai közé, hogy levezényelje egy egykori tudományos vetélkedő visszavágóját. Hangulatos képek, nosztalgikus jelenetek, mély erkölcsi tanulság.
Rendező:

Michael Hoffman

Színész:

Kevin Kline
(William Hundert)

Emile Hirsch
(Sedgewick Bell)

Embeth Davidtz
(Elizabeth)

Rob Morrow
(James Ellerby)

Edward Herrmann
(Woodbridge igazgató)

Harris Yulin
(Bell szenátor)

Paul Dano
(Martin Blythe)

Jesse Eisenberg
(Louis Masoudi)

(14 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.