Az aranyserleg

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (1)
James Ivory rendező kezei közé nem nagyon esett még nem irodalmi alapanyag, vagy ha esett is, hamar kihullott onnan. A velejéig angol direktor ugyanis mániákusan rajong a kosztümös mozikért, és elvárja tőlünk is ugyanezt.
Azonban a szabvány kosztümmozik ragyogó csillaga leáldozott már jó régen, ha sikert akarunk ebben a műfajban, minimum valami misztikus légkörre, agytekerős cselekményre, és – a legfontosabb – szájtátós látványra van szükségünk. Ezek helyett Ivory maradt a jól kitaposott lassú folyású, lagymatag melankólia-limonádénál, amiben a legszörnyűbb, hogy több mint két órán keresztül mesél valamit, amire bőven elég lenne fél óra is, ráadásul a rutinos néző már az első 5 percben levágja, hogy hova fog kifutni a sztori. Szóval, aki feszült pillanatokra készül, vagy megfejtős cselekményre, az ne terhelje az idegeit ezzel a filmmel, mert csúnyán fel fogja kapni a vizet. Aki viszont huzamosabb ideig képes elviselni a múlt századi parádézó nemesosztály lelki defektjeit és szerelmi körbeverését, az bátran nekivághat.
 
Az alapszitu szerint a legatyásodott olasz Amerigo herceg szerelmes a kislányosan bájos Charlotte Stantba. Viszont Sant kisasszony sem a vagyonosok táborát erősíti, a pénz meg nagy úr ugye, szóval Amerigonk Maggie Ververt, szerelme barátnőjét veszi feleségül, aki rendelkezik a számára döntő jelentőségű pénzes papával. No de Charlotte sem maradhat pártában, így ő a gondoskodó apuka, Adam Verver házassági ajánlatát fogadja el. Itt zárul be a tökéletes kör, intenzív lelki fertő minden oldalról, és szenvedés. Nincs kivétel, nincs boldogság. A néző pedig lassú és nyomasztó filmélményben részesül, azonban azt el kell ismernünk, hogy nem színvonaltalan gagyiról van szó, csakhát nem elég csupán a régmúlt pompa, a nagyszerű színészek, és a megerőszakolt érzelmek haláltusája egy élvezetes mozihoz. 
 
 
macsek
2007.12.23
|
The Golden Bowl
amerikai-angol-francia romantikus filmdráma, 130 perc, 2000
Rendező:

James Ivory

(6 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
16:59
Menő Mike
2018, I. évad, 103. rész: Medencés buli
17:00
Lassie és barátai
I. évad, 19. rész
17:00
Szörfsuli
III. évad, 6. rész
17:01
Gumball csodálatos világa
2011, I. évad, 122. rész: Varázsütésre
17:10
Bing
I. évad, 16. rész
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.