Lány a vízben

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (69)
Akinek a Hatodik érzék és A sebezhetetlen kompakt izgalmai után nem volt elég intő figyelmeztetés a Jelek misztikus-gabonakörös hittanórája és A falu hangulatos csavartalansága, az most jól megjegyezheti: M. Night Shyamalan a precíz Hitchcock-imitátorok csapatából átigazolt a szeretetalapú társadalmat építő Spielberg-követők válogatottjába.
A Lány a vízben olyan sokszereplős megváltástörténet, mely a manapság népszerű fantasyfilmek eszköztárát veszi kölcsön, hogy egy lakóközösség kalandjain keresztül modellezze az új évezred soknemzetiségű Amerikáját.
 
A címbéli lány (Bryce Dallas Howard - A falu, Manderlay) egy nimfaszerű lény, úgynevezett Tende, aki egy philadelphiai lakóház medencéje alatt él, mert fontos küldetése van. Mese - ez a lány beszédes neve - egy ősi szokás szerint az emberiség megsegítésére érkezett hozzánk, meg is találja azt a lakót, aki jó irányba vezeti majd az emberi világot, de gonosz erők megakadályozzák hazautazását. Ekkor fog össze a ház aranyszívű gondnoka (Paul Giamatti - Kerülőutak) és a többi lakó, hogy ki-ki képességei szerint, amolyan szerepjátékosként mentse meg Mesét a vérengző Ord (rühes nagy farkaskutya) támadásától. 
 
A forgatókönyvet is jegyző rendező hangulatteremtésben megint kiválóan teljesít, ráadásul a többi tíz szereplő figuráját is biztos ecsetvonásokkal rajzolja meg, és helyezi el őket a dramaturgiailag fontos pontokon. Aki vevő a Mesékre (és itt nem csak félmeztelen lányokra kell gondolni), szeretni fogja ezt a filmet, aki pedig nem, az legalább ennyit megjegyez: Amerikát nem a kiégett filmkritikusok és drogosok fogják megmenteni, hanem sokszínű lakossága. 
csmozi
2006.09.01
|
Lady in the Water
amerikai filmdráma, 110 nyelv_minute, 2006
A gondnok találkozása az úszómedence alatti járatokban élő narffal, avagy ahhoz, hogy a lány a vízből visszakerüljön saját világába, jóval több kell, mint hat érzék.
Rendező:::

M. Night Shyamalan

Forgalmazza: InterCom
(10 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
18:15
Puzzle
amerikai film, 2018
18:15
Rejtélyes házasság
amerikai thriller, 2018
18:45
A katasztrófaművész
amerikai életrajzi film, 2017
18:45
Pop, csajok satöbbi
amerikai vígjáték, 2000
18:50
Két kopper
amerikai akcióvígjáték, 2010
Szimpla Táncház, ma egész éjjel népzene! @szimplakert #tanchaz #nepzene #elozene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.