Kárhozott szeretők

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (21)
Nem árt, ha napjaink közkedvelt álomgyári szakmunkásai néha félreteszik a súlyos gépfegyvereket vagy a feminista bankrabláshoz használatos babos kendőt, és megmutatják, hogy nemcsak effektekkel lehet hatást elérni a moziban, de finom színészi játékkal, értő rendezéssel és korhű látványtervezéssel is. És akkor a szerelemről még nem is tettünk említést.
A Kárhozott szeretők nem tabudöntögető film akrobatikus ágyjelenetekkel és a szereplők eddig ismeretlen testtájainak felvillantásával, hanem egy szomorú szerelmi történetbe oltott Amerika-kritika és művészi hitvallás egyben. Hősei az olasz-amerikai Arturo Bandini (Colin Farrell) és a mexikói Camilla Lopez (Salma Hayek), Los Angeles korlátozottan szerencsés lakói a világválság éveiben. Bandini élete könyvét szeretné megírni egy fülledt hotelszobában, hogy ne legyen több gondja ezen a világon, a lány pedig fehér férjet akar fogni magának, hogy ne egy koszos kis kávézóban kelljen megöregednie. Sok veszekedés és félreértés után úgy tűnik, mindkettőjük vágya egyszerre teljesül, csakhogy az élet nem kap happy end-jutalékot, ha írásra adja a fejét - ráadásul ezen a történeten nem is akart meggazdagodni.
 
Joe Fante 1939-es klasszikusát nem kisebb nagyság rendezte és írta filmre, mint Robert Towne, Hollywood legjobb forgatókönyvírója, aki nemcsak a Bonnie és Clyde és A Keresztapa jeleneteibe dolgozott be egy keveset, de a Kínai negyed megírásáért a három legnagyobb filmes díjat zsebelte be. Ha valaki, hát ő tud valamit az írás szépségeiről és nehézségeiről, és manapság ritkán tapasztalt erővel adja vissza a történet hangulatát. Ez nem egy első randis film, de nem is egy utolsó... 
csmozi
2006.09.06
|
Ask the Dust
amerikai romantikus filmdráma, 117 perc, 2006
Joe Fante klasszikus regényének fülledt szépséggel fényképezett feldolgozása, melyben az olasz–amerikai író a gazdasági világválság ellenére boldogan él a mexikói–amerikai pincérnővel – míg egyikük meg nem hal. A Kínai negyed írójának filmje.
Rendező:

Robert Towne

Forgalmazza: Best Hollywood
(8 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Fekete Jenő a hazai bluesélet veteránja, akit a nagy öregek közül mindenki ismer.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
18:05
Csontdaráló
amerikai akció-vígjáték, 2005
18:10
Egy behavazott hétvége
amerikai-kanadai romantikus családi film, 2018
18:20
Brigsby mackó
amerikai film, 2017
18:20
Blaze
amerikai életrajzi film, 2018
18:30
A harminchármak
amerikai-chilei katasztrófafilm, 2015
Fronton innen, fronton túl. Az első világháborúrol mindent a hosszú hétvégén Szentendrén a Skanzenben. @szentendreiskanzen . . . #frontoninnen #háború #kiallitasajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.