Kárhozott szeretők

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (21)
Nem árt, ha napjaink közkedvelt álomgyári szakmunkásai néha félreteszik a súlyos gépfegyvereket vagy a feminista bankrabláshoz használatos babos kendőt, és megmutatják, hogy nemcsak effektekkel lehet hatást elérni a moziban, de finom színészi játékkal, értő rendezéssel és korhű látványtervezéssel is. És akkor a szerelemről még nem is tettünk említést.
A Kárhozott szeretők nem tabudöntögető film akrobatikus ágyjelenetekkel és a szereplők eddig ismeretlen testtájainak felvillantásával, hanem egy szomorú szerelmi történetbe oltott Amerika-kritika és művészi hitvallás egyben. Hősei az olasz-amerikai Arturo Bandini (Colin Farrell) és a mexikói Camilla Lopez (Salma Hayek), Los Angeles korlátozottan szerencsés lakói a világválság éveiben. Bandini élete könyvét szeretné megírni egy fülledt hotelszobában, hogy ne legyen több gondja ezen a világon, a lány pedig fehér férjet akar fogni magának, hogy ne egy koszos kis kávézóban kelljen megöregednie. Sok veszekedés és félreértés után úgy tűnik, mindkettőjük vágya egyszerre teljesül, csakhogy az élet nem kap happy end-jutalékot, ha írásra adja a fejét - ráadásul ezen a történeten nem is akart meggazdagodni.
 
Joe Fante 1939-es klasszikusát nem kisebb nagyság rendezte és írta filmre, mint Robert Towne, Hollywood legjobb forgatókönyvírója, aki nemcsak a Bonnie és Clyde és A Keresztapa jeleneteibe dolgozott be egy keveset, de a Kínai negyed megírásáért a három legnagyobb filmes díjat zsebelte be. Ha valaki, hát ő tud valamit az írás szépségeiről és nehézségeiről, és manapság ritkán tapasztalt erővel adja vissza a történet hangulatát. Ez nem egy első randis film, de nem is egy utolsó... 
csmozi
2006.09.06
|
Ask the Dust
amerikai romantikus filmdráma, 117 perc, 2006
Joe Fante klasszikus regényének fülledt szépséggel fényképezett feldolgozása, melyben az olasz–amerikai író a gazdasági világválság ellenére boldogan él a mexikói–amerikai pincérnővel – míg egyikük meg nem hal. A Kínai negyed írójának filmje.
Rendező:

Robert Towne

Forgalmazza: Best Hollywood
(8 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Filmek a TV-ben
18:10
Cecelia Ahern: Két lépés a menny
német romantikus film, 2013
18:25
Tapló Télapó
amerikai vígjáték, 2003
18:30
A szerencse háza
amerikai krimivígjáték, 2017
18:40
Pókerarcok
amerikai filmdráma, 1998
18:50
Ramona és Beezus
amerikai családi film, 2010
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.