World Trade Center

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (99)
Nagy idők nagy embereket kívánnak - írja Jaroslav Haąek a ©vejk előszavában, és ezzel az egyszerű igazsággal örök helyet teremt az irodalmi panteonban annak a klasszikus figurának, aki a világpolitikai viharokban is széllel szemben tevékenykedik. Az első világháború vége óta sok borzalom történt világunkban, az akaratuk ellenére is hősiesen viselkedő, dolgukat tisztességgel végző kisemberek azonban még nem hagytak cserben bennünket.
Öt évvel a szeptember 11-i, New York-i merényletek után nehéz objektíven, oknyomozó politizálás nélkül beszélni azokról a borzalmas eseményekről, melyek az Egyesült Államok lakosságát még ma is sokkos állapotban tartják - érthető hát, hogy Oliver Stone (A szakasz) rendező az egyszerű, ąvejki naivitású emberek szemszögéből mutatja be a történéseket, elkerülve ezzel a fájdalmas felelősségre vonást és a dagályos hősteremtést. A World Trade Center természetesen megtörtént, a túlélők és családjaik elbeszélése alapján rekonstruált események alapján készült, és kizárólag két rendőr, a romok alá szorult John McLoughlin (Nicolas Cage - Veszett a világ) és Will Jimeno (Michael Pena - Ütközések) csodával határos megmenekülésének elbeszélésére szorítkozik. 
 
Seamus McGarvey operatőr (Az órák) szép, tiszta képekben meséli a kedd reggel katartikus eseményeit, és elsőként mutatja meg, milyen lehetett a tornyok összeomlása az épületek belsejéből nézve. A terep innentől kezdve a főszereplőké: a belső zúzódásokkal küzdő rendőrök beszélgetése olyan hatásos, hogy a film végén a néző is úgy érezheti magát, mintha két órát töltött volna a romok alatt. És szerencsére túl is élte a megpróbáltatásokat. 
csmozi
2006.09.20
|
World Trade Center
amerikai filmdráma, 129 perc, 2006
A Világkereskedelmi Központ romjai alól kimentett 18. és 19. túlélő története, avagy méltóságteljes főhajtás a tragédia hősei előtt.
rendező:

Oliver Stone

színész:

Nicolas Cage
(John McLoughlin)

Michael Pena
(Will Jimeno)

Maggie Gyllenhaal
(Allison Jimeno)

Maria Bello
(Donna McLoughlin)

Connor Paolo
(Steven McLoughlin)

Jay Hernandez
(Dominick Pezzulo)

Armando Riesco
(Antonio Rodrigues)

Michael Shannon
(Dave Karnes)

Stephen Dorff
(Scott Strauss)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(14 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
18:05
Harry Potter és a félvér herceg
amerikai-angol fantasy, 2008
18:10
Gombos Jim és Lukács, a masiniszta
német családi film, 2018
18:10
A csodálatos Pókember 2.
amerikai akciófilm, 2014
18:15
Ricsi, a gólya
luxemburgi-belga-német-norvég-amerikai animációs film, 2016
18:15
Túl az Óperencián
amerikai kalandfilm, 1992
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.