World Trade Center

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (16)
2001. szeptember 11. szokatlanul meleg nap volt New Yorkban. Will Jimenónak, a kikötői rendőrség tisztjének megfordult a fejében, hogy kivesz egy szabadnapot és hobbijának, az íjászatnak hódol, de aztán mégis úgy döntött, hogy bemegy dolgozni.
John McLoughlin őrmester, a PAPD köztiszteletben álló veteránja akkor már órák óta ébren volt, mivel minden reggel másfél órát kellett utaznia, míg beért a városba. A két férfi és kollégáik mind Manhattan központja felé tartottak, ahogy mindennap, így a váratlan riasztásra elsőként reagáló csapat Manhattan központjából a World Trade Centerhez vonult. Öt férfi, köztük McLoughlin és Jimeno, bementek az épületekbe, és csapdába estek a romok alatt, amikor a tornyok összeroskadtak. Csodával határos módon McLoughlin és Jimeno életben maradtak, de hat méter mélyre temették őket a betontömbök és fémdarabok.
 
Öt évvel a szeptember 11-i, New York-i merényletek után nehéz objektíven, oknyomozó politizálás nélkül beszélni azokról a borzalmas eseményekről, melyek az Egyesült Államok lakosságát még ma is sokkos állapotban tartják – érthető hát, hogy a máskor olyan könnyen politizáló Oliver Stone (A szakasz) rendező az egyszerű emberek szemszögéből mutatja be a történéseket, elkerülve ezzel a fájdalmas felelősségre vonást és a dagályos hősteremtést. A túlélők és családjaik elbeszélése alapján rekonstruált események alapján készült, és kizárólag a két rendőr csodával határos megmenekülésének elbeszélésére szorítkozik, és apró, de nagyon fontos mozzanatokra – például a betonlapok közé szorult, belső zúzódásokkal küzdő rendőrök beszélgetésére. Itt bizony a kevesebb sokkal több, hiszen itt nem hősök voltak, hanem csak áldozatok – és jobb esetben túlélők.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.09.05
|
World Trade Center
amerikai filmdráma, 129 perc, 2006
A Világkereskedelmi Központ romjai alól kimentett 18. és 19. túlélő története, avagy méltóságteljes főhajtás a tragédia hősei előtt.
Rendező:

Oliver Stone

Színész:

Nicolas Cage
(John McLoughlin)

Michael Pena
(Will Jimeno)

Maggie Gyllenhaal
(Allison Jimeno)

Maria Bello
(Donna McLoughlin)

Connor Paolo
(Steven McLoughlin)

Jay Hernandez
(Dominick Pezzulo)

Armando Riesco
(Antonio Rodrigues)

Michael Shannon
(Dave Karnes)

Stephen Dorff
(Scott Strauss)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(14 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:15
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi film, 2018
18:25
Fehér Isten
magyar filmdráma, 2014
18:45
Üvöltő szelek
angol-amerikai romantikus filmdráma, 1992
18:50
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:04
Pat, a kutya
2017, I. évad, 51. rész: A Guanók
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 2. rész: Ki a barátod?
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, V. évad, 871. rész: A konzol
04:10
Timmy
III. évad, 13. rész
04:10
Pat, a kutya
2017, I. évad, 52. rész: Tűzrőlpattant kutyák
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.