Kígyók a fedélzeten

est.hu:
4/10
|
olvasói
7/10 (31)
K***szott kígyók a k***szott repülőgépen! Ezen veretes, ám profán szavak össze is foglalják a film tartalmát, hangulatát és általános művészi ambícióit, de néha ilyen is kell!
A vicc a dologban, hogy ez a mondat nem is szerepelt az eredeti verzióban, később forgatták hozzá, hogy a film megfeleljen a neten generálódott elvárásoknak. Ha valaki lemaradt róla: az interneten komoly figyelmet szenteltek a készülőben lévő horrornak, és paródiák tucatjai születtek, a készítők pedig jócskán alámentek a közkívánatnak. Így kaptuk meg ezt a kissé ironikus felhangú végterméket, műkígyókkal, igazi cicikkel és a káromkodó Samuel L. Jacksonnal. Jackson - akit már vagy tíz éve nem láthattunk jó szerepben (és most sem!) - FBI-ügynök, aki egy fontos tanút kísér, persze repülőn, az ügyben érintett gengszter pedig úgy dönt, hogy a gép egyszerű felrobbantása helyett rafinált módon nehezen beszerezhető egzotikus kígyókat enged szabadon, különböző titkos járatokat alakít ki nekik, sőt agresszivitást kiváltó feromont fecskendez szerteszét, hogy biztosra menjen. Ezeknek a gengsztereknek túl sok szabadidejük van arrafelé!
 
A szorgos kis kígyók pusztítják is a kevésbé szimpatikus mellékszereplőket rendesen, ám az utasok végül szembeszállnak - a tragikus United 93-as kevésbé ízléses paródiájaként -, mi pedig Leslie Nielsen váratlan felbukkanására számítunk. A bezártságtól, a magasságtól, a sötéttől és persze a kígyóktól való rettegésből sokkal több poént és riogatást is ki lehetett volna hozni, de a herpetológusok imádni fogják!
Vízer
2006.10.04
|
Snakes on a Plane
amerikai akcióthriller, 100 perc, 2006
Kígyók garázdálkodik egy utasszállítón, ám az emberi lelemény határtalan! A mellékszereplőknek annyi, de hőseink minden eszközt bevetnek a tanúvédelmi program keretein túl is!
Rendező:

David R. Ellis

Színész:

Samuel L. Jackson
(Neville Flynn)

Julianna Margulies
(Claire Miller)

Nathan Phillips
(Sean Jones)

Rachel Blanchard
(Mercedes)

Flex Alexander
(3G)

Kenan Thompson
(Troy)

Keith Dallas
(Nagy Leroy)

Lin Shaye
(Grace)

Elsa Pataky
(Maria)

Forgalmazza: InterCom
(10 kép)


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
Egy kellemesnek ígérkező családi vacsora feszültséggel teli, kínos estébe csap át.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
18:10
Belle és Sébastien
francia családi film, 2013
18:10
A szlogengyáros családanya
amerikai életrajzi filmdráma, 2005
18:15
18:15
Godzilla
amerikai sci-fi akciófilm, 1998
18:25
Mátrix - Forradalmak
amerikai sci-fi, 2003
Színdarab készült a Szpasszkij–Fischer sakkmeccsből. Az 1972-es világbajnoki szovjet-amerikai döntőt a hidegháború közepén játszották Izlandon. Sosem látott figyelem kísérte a meccset, a londoni Hampstead Theatre viszi színre az ?évszázad sakkmeccsét". #szinhazajanlo #szpasszkijfischer #spasskyfischer #sakkmeccs #sakkszinhaz #sakkvb #hideghaborustortenet #háborústörténetek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.