Eladó a szerelem

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (25)
François, egy teljesen átlagos francia férfi milliókat nyer a lottón, és efölötti örömében elmegy kedvenc klubjába - ahol lányok árulják magukat -, és visszautasíthatatlan ajánlatot tesz az egyik ott dolgozó nőnek, a gyönyörű, olasz Danielának.
Ez az Eladó a szerelem meglehetősen izgalmas alaphelyzete, de ezt követően egészen másfajta izgalmak várnak ránk. Ezek pedig leginkább azoknak fognak tetszeni, akik egy filmben nem annyira a kidolgozott forgatókönyvet, a párbeszédeket és a karaktereket kedvelik, hanem csak és kizárólag a színészi alakításokban szeretnek gyönyörködni. 
 
Bertrand Blier új filmje ugyanis nem más, mint színészei, Monica Bellucci és Bernard Campan számára írt (vagy inkább csak felvázolt) helyzetek és gyakorlatok hosszú sora. A rendező szerint - ahogy azt egy interjúban elárulta - a film egyenlő a színészválasztással, és az Eladó a szerelem legfontosabb elemei a színészek. Ennek megfelelően Belluccit és Campant különféle szituációs játékokban láthatjuk, általában párban, de van, hogy mások (például a nő stricijét/exszeretőjét játszó Gérard Depardieu) is csatlakoznak hozzájuk. 
 
Bertrand Blier már Az én pasim című filmjében is egy sor szélsőséges szerelmi helyzetet tárt elénk, majd a Színészekben kísérletezni kezdett a hagyományos filmben szokatlan jelenetekkel. Új munkájában a két korábbiban alkalmazott módszert egyszerre veti be. Kísérletnek nem rossz. Másfél órán keresztül nézni Monica Belluccit pedig nemcsak szívbeteg főhősünknek, hanem mi magunknak is felzaklató élmény. 
 
fürkész
2006.10.18
|
Combien tu m'aimes?
francia-olasz romantikus vígjáték, 95 perc, 2005
Egy teljesen átlagos pasas többmilliós lottónyereményének köszönhetően különböző helyzetekbe és gyakorlatokba keveredik egy Monica Bellucci alakította prostituálttal, aki olyan gyönyörű, hogy ezért nemcsak a közönség férfi, de még női tagjai is irigykedni fognak hősünkre.
Rendező:

Bertrand Blier

Forgalmazza: Best Hollywood
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.