Eladó a szerelem

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (25)
François, egy teljesen átlagos francia férfi milliókat nyer a lottón, és efölötti örömében elmegy kedvenc klubjába - ahol lányok árulják magukat -, és visszautasíthatatlan ajánlatot tesz az egyik ott dolgozó nőnek, a gyönyörű, olasz Danielának.
Ez az Eladó a szerelem meglehetősen izgalmas alaphelyzete, de ezt követően egészen másfajta izgalmak várnak ránk. Ezek pedig leginkább azoknak fognak tetszeni, akik egy filmben nem annyira a kidolgozott forgatókönyvet, a párbeszédeket és a karaktereket kedvelik, hanem csak és kizárólag a színészi alakításokban szeretnek gyönyörködni. 
 
Bertrand Blier új filmje ugyanis nem más, mint színészei, Monica Bellucci és Bernard Campan számára írt (vagy inkább csak felvázolt) helyzetek és gyakorlatok hosszú sora. A rendező szerint - ahogy azt egy interjúban elárulta - a film egyenlő a színészválasztással, és az Eladó a szerelem legfontosabb elemei a színészek. Ennek megfelelően Belluccit és Campant különféle szituációs játékokban láthatjuk, általában párban, de van, hogy mások (például a nő stricijét/exszeretőjét játszó Gérard Depardieu) is csatlakoznak hozzájuk. 
 
Bertrand Blier már Az én pasim című filmjében is egy sor szélsőséges szerelmi helyzetet tárt elénk, majd a Színészekben kísérletezni kezdett a hagyományos filmben szokatlan jelenetekkel. Új munkájában a két korábbiban alkalmazott módszert egyszerre veti be. Kísérletnek nem rossz. Másfél órán keresztül nézni Monica Belluccit pedig nemcsak szívbeteg főhősünknek, hanem mi magunknak is felzaklató élmény. 
 
fürkész
2006.10.18
|
Combien tu m'aimes?
francia-olasz romantikus vígjáték, 95 perc, 2005
Egy teljesen átlagos pasas többmilliós lottónyereményének köszönhetően különböző helyzetekbe és gyakorlatokba keveredik egy Monica Bellucci alakította prostituálttal, aki olyan gyönyörű, hogy ezért nemcsak a közönség férfi, de még női tagjai is irigykedni fognak hősünkre.
Rendező:

Bertrand Blier

Forgalmazza: Best Hollywood
(9 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Fekete Jenő a hazai bluesélet veteránja, akit a nagy öregek közül mindenki ismer.
Filmek a TV-ben
18:10
Viszlát, Christopher Robin
angol életrajzi film, 2017
18:10
Ízlésficam
amerikai vígjáték, 2006
18:20
Út a Marsra
mexikói kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:45
Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi
amerikai akciófilm, 2001
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.