Bűnügyi regény

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (10)
Három római vagány a fejébe veszi, hogy beszáll a római alvilágba, ahol aztán egyre feljebb tornásszák magukat egészen addig, ami ebben a műfajban elkerülhetetlen.
Michéle Placidónak ez a nyolcadik rendezői filmje, de mi mégis inkább színészként ismerjük, elsősorban a Polip sorozat főszerepéből. Monumentális gengsztereposza hasonló korban és miliőben játszódik: az olasz maffia világában, melynek hatalmi szálai a magas politikáig elérnek. A forgatókönyv mögött a Szépséges fiatalság című tévésorozat írói állnak, hasonló módon a fiktív történetben itt is olyan konkrét események szolgálnak útjelzőként, mint Aldo Moro elrablása, a bolognai pályaudvari robbantás vagy a II. János Pál pápa elleni merénylet. 
 
A három barát három külön karakter: a Libanoni hideg és számító, Freddo érzékeny, mintha rendezett, civil életre vágyna, a Dandi pedig a legnagyratörőbb, aki szeretőjével társadalmi felemelkedést akar. Kár, hogy az éveken keresztül kitartóan a nyomukban járó Scialoja felügyelő is rágerjed a nőre, ami aztán csak olaj a tűzre, pedig így is robbanáspont környékén peregnek az események, ami azt jelenti, hogy vérben és hullákban nincs hiány. 
 
Politikai csavarok és tiszta krimiakciók, túlhevült érzelmek és hűvös könyörtelenség - a hatvanas-hetvenes évek olasz maffiaklasszikusainak világában nosztalgiázhatunk, de minden retrojátékon túl Placido Bűnügyi regénye ugyanakkor nagyon mai és felkavaró darab is. 
nelson
2006.11.02
|
Romanzo criminale
angol-francia-olasz gengszterfilm, 152 perc, 2005
Három gyerekkori jó barát karrierje a római alvilágban. A Polip főszereplőjének monumentális gengsztertablója a hetvenes évektől napjainkig.
Rendező:

Michele Placido

Forgalmazza: Mokép
Bemutató: 2006. november 9.
(7 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.