Hullámtörők

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (77)
Nemzedékünk kedvenc Robin Hoodja, Kevin Costner néhány éve kis híján örökre elsüllyedt a mély vízben (Waterworld - Vízivilág), most mégis habozás nélkül veti magát újra a hullámok közé.
Ben Randall (Costner) az amerikai parti őrség sokszorosan kitüntetett vízi mentője, a békaemberek gyöngye, akit egy - kollégái számára - tragikus végkimenetelű mentés után főnöke egy eldugott kiképzőközpontba száműz, hogy ott tegye túl magát a történteken, és segítse át az ebinebulókat a vizsgán. Hősünket természetesen fából faragták (egyébként elsüllyedne), de nem olyan fajtából, amelyik elviseli a nagy szájú tanoncok hőbörgését - meg is gyűlik a baja a tehetséges és zabolátlan Jake Fischerrel (Ashton Kutcher - Szakítópróba, A csajom apja ideges), de a Nagy Hollywoodi Klisékódex előírásainak megfelelően versengésük hamarosan apa-fiú-, mester-tanítvány- vagy ha tetszik, Pizsi-Némó-kapcsolattá nemesül. 
 
A Seagal- (Úszó erőd), Schwarzenegger- (Az igazság nevében) és Harrison Ford-akciófilmeken (A szökevény) edzett Andrew Davis rendező hosszú, nedves előjáték után tér rá a lényegi cselekményre, mely legalább annyira izgalmas és tabudöntögető, mint a történet első fejezete. Davis a film tempóját Costner lobbanékony alkatához igazítja, a kölyökképű Kutcher pedig a legjobb tudása szerint asszisztál példaképe megdicsőüléséhez. Régen láttunk ennyi ismerős motívumot egyetlen alkotáson belül, de sebaj: a mentőjelenetek a legjobb vizes filmek izgalmát idézik, a nők csinosak, Hollywoodnak pedig időnként összegeznie kell ahhoz, hogy tudja, hol tart a fejlődésben. 
csmozi
2006.11.09
|
The Guardian
amerikai filmdráma, 136 perc, 2006
A tapasztalt vízi mentő esete a nagyszájú újonccal, avagy azért a barátság az úr!
Rendező:

Andrew Davis

Színész:

Kevin Costner
(Ben Randall)

Ashton Kutcher
(Jake Fischer)

Sela Ward
(Helen Randall)

Melissa Sagemiller
(Emily Thomas)

Clancy Brown
(William Hadley)

Omari Hardwick
(Carl Billings)

Alex Daniels
(Wild Bill)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2006. november 16.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.