Bor, mámor, Provence

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (23)
Ridley Scott rendező és Russell Crowe színész párosa már a Gladiátorral bebizonyította, hogy remekül tudnak együtt dolgozni, így csak az volt a kérdés, mennyit kell várni egy új közös filmre.
A 2006-os Bor, mámor, Provence ráadásul mindkettejüknek kakukktojás, szokatlan művészi kitérő az akciók és rosszfiúk világából, ahol új oldalukat mutathatják be - derekasan helyt állva. Helyzetüket nagyban megkönnyíti az a tény, hogy a film alapja Peter Mayle méltán népszerű, azonos című regénye. Főhősünk, a londoni bankár Max (Russel Crowe) egyszerre jóképű, önfejű és rafinált, akinek a győzelmen kívül semmi sem számít. Éppen legutóbbi sikeres pénzügyi tranzakcióját ünnepli, mikor megkapja idős bácsikájának halálhírét, akitől megörökölt egy provance-i kastélyt és annak szőlőbirtokát. Miközben a hirtelen jött tulajdon lehetőségeit vizsgálja, munkaadója kényes pénzügyi bizniszei miatt felfüggeszti állásából. Max belekezd az örökösödési ügyek rendezésébe és érdeklődése is megerősödik, mikor megtudja, hogy kis borgazdasága akár több millió dollárt is jövedelmezhet.
 
De a mesés ábrándoknak és álmoknak hamar vége szakad, amikor beállít az állítólagos, soha nem látott unokatestvér, Christina, aki a francia törvények szerint jogos igényt tarthat a birtokra, ráadásul a szőlőkhöz és a borkészítéshez is sokkal jobban ért. A helyzetet nagyban bonyolítja, hogy rejtélyes dolgok derülnek ki (illetve maradnak titokban) a nagybácsi és a birtok körül... Ridley Scott filmje, a Bor, mámor, Provence a romantikus filmdrámák sokszor látott elemeit és ívét helyezi gyönyörű francia környezetbe; a finom humorral átszőtt történet, a meglepetéssel teli végkifejlet és a remek színészi játék együttes eredménye ez a szerethető és hangulatos alkotás.

Forrás: Est.Tv Magazin
2009.01.09
|
A Good Year
amerikai romantikus vígjáték, 118 perc, 2006
A sikeres és könyörtelen üzletember dél-franciaországi birtokot örököl, minek következtében meglágyul. Ridley Scott és Russell Crowe újabb együttműködése, avagy Gladiátor nagyon lájt.
Rendező:

Ridley Scott

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2006. november 16.
(10 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Végveszélyben
amerikai akciófilm, 1994
18:10
A vadrózsa völgyében - A szív parancsa
német romantikus dráma, 2006
18:15
Zoe
amerikai sci-fi, 2018
18:15
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1977
18:25
Addams Family 2.
amerikai vígjáték, 1993
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
10:24
Ruff Ruff, Tweet és Dave
I. évad, 41. rész
10:25
Julio, a nyúl
olasz-francia animációs filmsorozat, Julio és Iggy délutánja, 2015
10:25
Csoda Kitty
2017, 19. rész: A harcosok vizsgája
10:25
The Avatars
II. évad, 13. rész
10:25
Tündéri keresztszülők
VI. évad, 93. rész: A Macskandúr 9 élete / Rémségek panziója
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.