3D vetítések

Bor, mámor, Provence

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (23)
Ridley Scott rendező és Russell Crowe színész párosa már a Gladiátorral bebizonyította, hogy remekül tudnak együtt dolgozni, így csak az volt a kérdés, mennyit kell várni egy új közös filmre.
A 2006-os Bor, mámor, Provence ráadásul mindkettejüknek kakukktojás, szokatlan művészi kitérő az akciók és rosszfiúk világából, ahol új oldalukat mutathatják be - derekasan helyt állva. Helyzetüket nagyban megkönnyíti az a tény, hogy a film alapja Peter Mayle méltán népszerű, azonos című regénye. Főhősünk, a londoni bankár Max (Russel Crowe) egyszerre jóképű, önfejű és rafinált, akinek a győzelmen kívül semmi sem számít. Éppen legutóbbi sikeres pénzügyi tranzakcióját ünnepli, mikor megkapja idős bácsikájának halálhírét, akitől megörökölt egy provance-i kastélyt és annak szőlőbirtokát. Miközben a hirtelen jött tulajdon lehetőségeit vizsgálja, munkaadója kényes pénzügyi bizniszei miatt felfüggeszti állásából. Max belekezd az örökösödési ügyek rendezésébe és érdeklődése is megerősödik, mikor megtudja, hogy kis borgazdasága akár több millió dollárt is jövedelmezhet.
 
De a mesés ábrándoknak és álmoknak hamar vége szakad, amikor beállít az állítólagos, soha nem látott unokatestvér, Christina, aki a francia törvények szerint jogos igényt tarthat a birtokra, ráadásul a szőlőkhöz és a borkészítéshez is sokkal jobban ért. A helyzetet nagyban bonyolítja, hogy rejtélyes dolgok derülnek ki (illetve maradnak titokban) a nagybácsi és a birtok körül... Ridley Scott filmje, a Bor, mámor, Provence a romantikus filmdrámák sokszor látott elemeit és ívét helyezi gyönyörű francia környezetbe; a finom humorral átszőtt történet, a meglepetéssel teli végkifejlet és a remek színészi játék együttes eredménye ez a szerethető és hangulatos alkotás.

Forrás: Est.Tv Magazin
2009.01.09
|
A Good Year
amerikai romantikus vígjáték, 118 perc, 2006
A sikeres és könyörtelen üzletember dél-franciaországi birtokot örököl, minek következtében meglágyul. Ridley Scott és Russell Crowe újabb együttműködése, avagy Gladiátor nagyon lájt.
Rendező:

Ridley Scott

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2006. november 16.

3D vetítések


Linkek


Kapcsolódó cikkek

(10 kép)


Filmek a TV-ben
18:35
Varázs
amerikai vígjáték, 2018
18:40
Otthon, véres otthon
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
18:50
A holnap határa
amerikai kalandfilm, 2014
18:50
Géniusz
amerikai életrajzi film, 2016
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
12:25
Nyuszipoly
2016, III. évad, 81. rész: A csalfa dzsinn
12:28
Pingu
III. évad, 10. rész
12:30
Bibi Blocksberg
II. évad, 2. rész: Bibi és a mikulások
12:30
A Degrassi gimi
XII. évad, 40. rész: Ígérni Fűt-Fát 2
12:34
Pingu
III. évad, 11. rész
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.