Egy kosaras naplója

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (14)
Ez volt az a filmalkotás, mely után többé nem támadt ingerenciám féltéglával bedobni a képernyőt, ha Leonardo DiCaprio felbukkant a képernyőn. Mindehhez pedig csak annyi kellett, hogy emberünk egy lepukkant drogos bőrébe bújjon.
Mert aki anno - hozzám hasonlóan - romantikus filmes szerepei alapján ismerte meg őt, könnyen eshetett abba a hibába, hogy elkönyvelte egy kvázi hímnemű R-Go gidának. De kár is utólag ezen rágódni, mikor a Titanic és a Rómeó és Júlia óta megannyi műben hazudtolta meg a róla kialakított „hímnős ripacs” képet. 
 
New York kábszeres utcagyerekei közül került ki az amerikai irodalom egyedi hangú, hírhedt költője, Jim Carroll. Regényét kritikusai Salinger klasszikusához, a Zabhegyezőhöz hasonlítják. Iskolai balhék, fegyveres rablások az utcai bandákkal, sikertelen elvonókúrák tizenévesen. Másokat drogossá tett a tehetség és siker. Őt éppen ez mentette meg. 
kirsch
2011.02.17
|
The Basketball Diaries
amerikai filmdráma, 100 perc, 1995
A kábszeres New York-i utcagyerekek világából felemelkedő Jim Carroll klasszikus regényének filmváltozata kiváló zenékkel és a fiatal Leo DiCaprióval!
Rendező:

Scott Kalvert

Színész:

Leonardo DiCaprio
(Jim Carroll)

Lorraine Bracco
(Jim anyja)

Mark Wahlberg
(Mickey)

Bruno Kirby
(Swifty)

Patrick McGaw
(Neutron)

Roy Cooper
(McNulty atya)

Juliette Lewis
(Diane Moody)

Vincent Pastore
(építőmunkás)

(3 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.