Kiskarácsony mindenáron

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (81)
Orvosi tény, hogy hagyománytisztelő családoknál az egészség rovására megy a túlzásba vitt karácsonyi készülődés! Pontosan ez történik hőseinkkel, a karót nyelt kisvárosi szemésszel és szomszédjával, a simlis autókereskedővel.
A bevezetőben a történet velejét már elárultuk, legfeljebb annyit érdemes hozzátenni, hogy a szemdokit Matthew Broderick, a verdaügynököt pedig a nála sokkal szórakozatóbb Danny DeVito játssza, és van nekik filmbeli családjuk. A konfliktus forrása kettőjük közt igen egyszerű: a kisnövésű autódíler azt szeretné, hogy az ünnepek alatt kivilágított házát a világűrből is látni lehessen, ez pedig nagy felhajtással, sok zajjal, rengeteg fénnyel és némi áramlopással jár. Az alaphelyzetnek és Danny DeVito személyének köszönhetően a kedves néző könnyen egy Rózsák háborúja jellegű gonosz kis fekete komédiára számíthat - de nem igazán ezt kapja.
 
Akad jó néhány jól sikerült, övön aluli poén, de sajnos győz a karácsonyi hangulat és a családi összetartás - mivel az ügyben jelentős beleszólást kap mindkét vetélytárs felesége és igen mutatós leánygyermekeik. Az egyik nej mellesleg Kristin Davis, a Szex és New York egyik „arca”, a másik pedig az inkább énekesnőként sikeres Kristin Chenoweth. Rá azért is érdemes figyelni, mert pont így nézne ki Cameron Diaz, ha nagyon-nagyon sokat bulizna egyfolytában. Vagy túl sokat karácsonyozna. Addig is, ahogy Ropi bohóc mondja A Simpson családban: kívánunk mindenkinek boldog Karácsonyt, hóbortos Hanukkát, kényelmes Kwanzát, tétlen Tetet és méltóságteljes Ramadámot! 
 
 
Vízer
2006.11.28
|
Deck the Halls
amerikai vígjáték, 107 perc, 2006
Két amerikai család őrült rivalizálása a karácsonyi dekorálási hisztéria idejében. A szomszéd háza mindig jobban csillog.
Rendező:

John Whitesell

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2006. november 30.
(13 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Világszínvonalú programok, nemzetközi hírű fellépők és csodálatos helyszínek!
Filmek a TV-ben
18:10
Fenyvesek úrnője 2.
német-osztrák romantikus dráma, 2013
18:15
Zuhanás a szerelembe
amerikai romantikus vígjáték, 1984
18:25
Garni-zóna
amerikai romantikus film, 1982
18:30
Pókember
amerikai akciófilm, 2002
18:35
Az oroszlánkirály
amerikai animációs film, 1994
A rossz költészet világnapja van, írj bátran te is egy verset és kínozd vele a barátaidat/üzletfeleidet! #rosszkolteszetvilagnapja #augusztus18 #badpoemday #douglasadams
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.