Kiskarácsony mindenáron

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (81)
Orvosi tény, hogy hagyománytisztelő családoknál az egészség rovására megy a túlzásba vitt karácsonyi készülődés! Pontosan ez történik hőseinkkel, a karót nyelt kisvárosi szemésszel és szomszédjával, a simlis autókereskedővel.
A bevezetőben a történet velejét már elárultuk, legfeljebb annyit érdemes hozzátenni, hogy a szemdokit Matthew Broderick, a verdaügynököt pedig a nála sokkal szórakozatóbb Danny DeVito játssza, és van nekik filmbeli családjuk. A konfliktus forrása kettőjük közt igen egyszerű: a kisnövésű autódíler azt szeretné, hogy az ünnepek alatt kivilágított házát a világűrből is látni lehessen, ez pedig nagy felhajtással, sok zajjal, rengeteg fénnyel és némi áramlopással jár. Az alaphelyzetnek és Danny DeVito személyének köszönhetően a kedves néző könnyen egy Rózsák háborúja jellegű gonosz kis fekete komédiára számíthat - de nem igazán ezt kapja.
 
Akad jó néhány jól sikerült, övön aluli poén, de sajnos győz a karácsonyi hangulat és a családi összetartás - mivel az ügyben jelentős beleszólást kap mindkét vetélytárs felesége és igen mutatós leánygyermekeik. Az egyik nej mellesleg Kristin Davis, a Szex és New York egyik „arca”, a másik pedig az inkább énekesnőként sikeres Kristin Chenoweth. Rá azért is érdemes figyelni, mert pont így nézne ki Cameron Diaz, ha nagyon-nagyon sokat bulizna egyfolytában. Vagy túl sokat karácsonyozna. Addig is, ahogy Ropi bohóc mondja A Simpson családban: kívánunk mindenkinek boldog Karácsonyt, hóbortos Hanukkát, kényelmes Kwanzát, tétlen Tetet és méltóságteljes Ramadámot! 
 
 
Vízer
2006.11.28
|
Deck the Halls
amerikai vígjáték, 107 perc, 2006
Két amerikai család őrült rivalizálása a karácsonyi dekorálási hisztéria idejében. A szomszéd háza mindig jobban csillog.
Rendező:

John Whitesell

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2006. november 30.
(13 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:15
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi film, 2018
18:25
Fehér Isten
magyar filmdráma, 2014
18:45
Üvöltő szelek
angol-amerikai romantikus filmdráma, 1992
18:50
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.