Hírek
Újabb erszényes gyerek
A Fővárosi Állatkertben lakó erszényesek között tavaly a rókakuzuknál, a kuszkuszoknál, a patkánykenguruknál, a Bennett-kenguruknál és a kormos kenguruknál is volt gyermekáldás.
Az év emlőse 2019 – Az eurázsiai hiúz
A szlovákiai hegyvidékekről a Börzsönybe, a Zemplénbe, illetve a Mátrába, a Bükkbe és az Aggteleki karsztra is átlátogató, óvatos és rejtőzködő életmódot folytató faj egyedei közül pár tucatnyian élhetnek állandó jelleggel is Magyarország területén. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság a börzsönyi Király-réten erdei iskolát nevezett el róla.
Vombat született
A különleges erszényesek szaporítása terén az Állatkert a világ élvonalába tartozik.
Óriási játszótér épül a Városligetben
Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.
Megújult a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely
Megújultak a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely kiállítóterei, bővült az állandó játékkiállítás.
Mackófesztivál az állatkertben
Sokan leginkább a tavaszi, nyári hónapokban szeretik felkeresni az állatkerteket, amikor jó idő van. Pedig érdemes valamelyik állatparkba szervezni egy kiadós sétát télen is.
Álommelókkal ismerkedhetnek a pályaválasztás előtt álló gyerekek
Bizony már egészen fiatalon el kell kezdeni a felkészülést a felnőtt életre, hiszen nem mindegy, ki milyen iskolában tanul majd tovább. A Da Vinci TV január 19-én induló, Ha felnövök című új sorozata ebben nyújt segítséget szülőknek, gyerekeknek egyaránt.
Álom, álom, édes álom
A téli álom egyes állatfajoknak (például rovarok, kétéltűek, hüllők és egyes emlősök) – a mérsékelt és a hideg égövön a téli hónapokban kialakuló nyugalmi állapota, amely élettanilag jelentősen eltér a normál éjszakai alvástól. A téli álom kialakulásának elsősorban a táplálék szűkössége az oka, és nem a hideg.
Az év ősmaradványa 2019
Az év ősmaradványa, az „év valamije” választás legfiatalabbik tagja, ebben a kategóriában negyedik alkalommal hirdettek győztest, az év ásványa címmel együtt. Az eseménysorozat nem titkolt célja, hogy a földtudományok két alappillérének, az ősmaradványoknak és az ásványoknak a széles körű megismertetésére hívja fel a figyelmet.
Téli vadetetés
A téli hidegben a madarakhoz hasonlóan az erdők vadjai is számítanak a segítségünkre, jobban mondva az erdészek, vadászok gondoskodására.
12345678910
3 / 73 oldal

Toy Story 4

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

Egy kutya négy útja

amerikai családi film, 109 perc, 2019

Rocketman

amerikai-angol musical, 121 perc, 2019

Pokémon - Pikachu, a detektív

amerikai-japán kalandfilm, 104 perc, 2019
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
19:19
Bing
I. évad, 71. rész: Bing Bunny 01 1071
19:20
Szilaj a szabadon száguldó
I. évad, 21. rész: Lucky és a türelmetlen páciens
19:25
Medvetesók
2015, 127. rész
19:28
Kate & Mim-Mim
I. évad, 15. rész: Kate & Mim Mim 01 1015
19:30
Veszélyes Henry
IV. évad, 404. rész: Betegmegfigyelés
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.