Könyv és Zene
Legszebb karácsonyi ajándék - a nátha
Kortárs erdélyi szerzők igényes, ízes nyelvű, fordulatos történetei a karácsony mélyebb tartalmát, a szokásostól eltérő, egyedi aspektusát kívánják megmutatni: például hogy miért lehet a nátha a legszebb karácsonyi ajándék, mert lehet, bizony...
Rofusz Kinga: Samu és egy esős nap
Sok minden van, ami tönkre tud tenni egy egészen jól induló napot is, például egy gondtalan hétvégi napot, amikor apáék szörnyen elfoglaltak, a hugi rémesen idegesít, és mindennek tetejében még az eső is esik odakint... Hát mit lehet ilyenkor csinálni?
Szegedi Katalin: Lenka
Szegedi Katalin Lenka című kötete - mely egyszerre jelent meg magyar és svéd nyelven - a barátságról és az elfogadásról szól. Egy duci kislány történetén keresztül szelídül meg a világ, és írja felül a sok gonoszságot meg gúnyt az őszinte szeretet.
Vitkolczi Ildikó: Walter, a falra festett sárkány
Sokféle sárkány létezik, ott van például a közismert hétfejű, aztán Paff, a bűvös, Süsü, a csupa szív, van tűzokádó és/vagy repülő példány is, no de ki hallott már falra vetett sárkányról, aki ráadásul - Apának köszönhetően - elég furán néz ki?
Tandori Dezső: Medvék minden mennyiségben
Tandori Dezső imádott medvés-madaras költeményei most Pagony-köntösben jelentek meg újra. A jól ismert varázsos hangulatú, dörmögő versvilág egyaránt elkápráztatja a kicsi, a kicsit nagyobb és természetesen a felnőtt olvasókat is.
Varró Dániel: Akinek a lába hatos - Korszerű mondókák kisbabáknak
Igazi hiánypótló alkotás; verses kötet a legapróbb apróságokhoz, avagy elsősegély kezdő szülőknek a fürdetéshez, etetéshez, büfiztetéshez, altatáshoz és minden olyan esetre, amikor elkél egy baba- és papanyugtató irodalmi "mantra".
Vadász Bence - M. Miltényi Miklós: Jujj, ezt már megmondom!
Vadász Bence és M. Miltényi Miklós rendhagyó és őrületes gyermekverses kötete a "komolykodó" felnőttekhez éppúgy szól, mint az irodalomkedvelő legkisebb korosztályhoz. Igazából mindenkinek ajánlható, aki szereti a tréfás verseket - de komolyan.
Kőszeghy Csilla: Bumburi a városban
Kőszeghy Csilla első kötete egy igazi lapozgatós kalandregény, mely a legkisebb korosztály igényeihez igazodik. A kedves kis történethez imádnivaló karakterek és felfedezésre váró, izgalmas képsorok társulnak...
Bartos Erika: Bogyó és Babóca süteményei
Megérkezett végre Bartos Erika Bogyó és Babóca sorozatának következő kötete. A mesekönyv két kedves kis történetet is tartalmaz, melyek - kellően idomulva az évszakhoz és a közelgő ünnepekhez - kalandos áfonyaszedésről és vidám hangulatú mézeskalács-sütésről szólnak.
Antony Penrose: A fiú, aki megharapta Picassót
Hihetetlenül szellemdús és izgalmas történet egy kisfiú "szájából", aki azóta persze már felnőtt, de igaz történetet mesél gyermekkoráról és gyermekkori barátjáról, a festőóriásról, Pablo Picassóról - akiről újfent kiderül, hogy csöppet sem volt szokványos felnőtt.
891011121314151617
12 / 19 oldal

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

német családi film, 105 perc, 2018

Bűbáj herceg és a nagy varázslat

kanadai animációs film, 90 perc, 2018

Vigyázz, kész, Morc!

angol|mexikói animációs film, 97 perc, 2018

Jönnek a kacsák!

amerikai|kínai animációs film, 91 perc, 2018

Nyúl Péter

amerikai|angol|ausztrál animációs film, 95 perc, 2018
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
06:30
Gumball csodálatos világa
2011, 101. rész: Őszinte szó
06:32
Oscar oázisa
I. évad, 68. rész
06:32
Pat, a kutya
2017, 59. rész: Photo-bomb
06:35
Csizmás, a kandúr kalandjai
III. évad, 3. rész
06:38
Pat, a kutya
2017, 17. rész: Felfújt ügy
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.